Тест

У них забирають дитинство. Як у Грузії одружують неповнолітніх дівчат

Даро розкриває історію, фотографуючи місця, де люди одружуються, самі ритуали й портрети дівчат, чиї батьки вирішили віддати їх заміж у ранньому віці, пише Bird In Flight.

"Я хотіла зробити історію про грузинських жінок, – розповідає Даро. І коли шукала тему, у Центрі психологічної та медичної реабілітації жертв насильства (GCRT ) дізналася про ранні шлюби. Мене дуже здивував той факт, що я ніколи не чула про таку ситуацію".

Щоб привернути увагу до проблеми ранніх шлюбів, грузинська фотограф Даро Сулакаурі знімає весілля неповнолітніх дівчат у селах Грузії. Фото birdinflight.com

Першу родину для зйомок проекту фотограф знайшла у Кахетії. 17-річну дівчину от-от родина мала видати заміж. Вона вперше познайомилася зі своїм 22-річним нареченим у день заручин. Даро познайомилася з юнаком і він запросив її на церемонію, дозволивши фотографувати.

Даро розкриває історію, фотографуючи місця, де люди одружуються, самі ритуали й портрети дівчат, чиї батьки вирішили віддати їх заміж у ранньому віці. Фото birdinflight.com

"Я почала цей проект для того, щоб привернути увагу до ранніх шлюбів у Грузії, проблеми, на яку уряд і суспільство закривають очі. Країна має один із найвищих показників ранніх шлюбів у Європі, особливо серед етнічних меншин", – ділиться фотограф.

Першу родину для зйомок проекту фотограф знайшла у Кахетії. Фото birdinflight.com

Надто молодих дівчат у грузинських селах одружують примусово, вони не мають можливості довчитися в школі чи мати якусь іншу форму освіти.

Надто молодих дівчат у грузинських селах одружують примусово, вони не мають можливості довчитися в школі. Фото birdinflight.com

Згідно із даними міністерства освіти Грузії, щорічно понад 7000 дівчат у країні віком від 13 до 15 років кидають школу. У грузинських селах лише кілька підлітків закінчують школу, щоб вступити навчатися в університет.

У грузинських селах лише кілька підлітків закінчують школу, щоб вступити навчатися в університет. Фото birdinflight.com

"Проблема ранніх шлюбів порушує норми декларації ЄС про честь та гідність, а також про права дитини. Коли проект уперше потрапив у соцмережі, відгуки з'явилися миттєво й відтворювали різні відтінки спектру ситуації, аналізує Даро.

Щорічно понад 7000 дівчат у країні віком від 13 до 15 років кидають школу. Фото birdinflight.com

Різкі противники моєї роботи, представники національних меншин, наполягали на тому, щоб фото були прибрані. Разом із тим, світлини створили те, чого ніколи не було раніше – платформу, де кожен може висловити свою думку чи ставлення до ранніх шлюбів".