Чому лікарі не визнають рекордної 17-місячної вагітності китаянки

— 18 серпня 2016, 15:15

Жінка із китайської провінції Хунань може поставити світовий рекорд тривалості вагітності. Вона виношує дитину уже протягом 17 місяців.

Ван Ші завагітніла у лютому 2015 року, лікарі визначили можливий час народження дитини – 15 листопада 2015 року, пише People's Daily.

Пологів у призначений день так і не було, тому жінка продовжувала приходити в лікарню кожні 10 днів. На 14 місяці вагітності лікарі хотіли робити кесарів розтин, але плід був недостатньо розвинений для появи на світ.

"Експерти говорять, що були випадки, коли жінки народжували через рік, але ніколи – через 17 місяців. Вони не можуть пояснити, чому так відбувається", – розповідає чоловік Ван Ші.

Попри це, жінка зараз у гарній формі. Дитина важить 3,8 кілограмів. Ванг говорить, що розтин робитимуть на 18 місяці.

До цього випадку рекордна вагітність тривала 375 днів. У 1945 році американка Беула Хантер народила дитину трохи більше, ніж через 12 місяців.

[L]Разом із тим, комітет Книги рекордів не спішить визнавати нове досягнення. Лікарі також ставляться доволі скептично до заяв Ван Ші.

Вони запропонували зробити жінці ультразвукову діагностику, але та відмовилася.

"Ми перевірили результати, вона може бути на 38 тижні й виглядає для цього періоду доволі нормально, – наполягають у пологовому відділенні лікарні провінції.

Немає жодних медичних доказів, які б підтверджували 17-місячний термін".

Ванг Ші не має записів з оглядів на початку вагітності. Більше того, їх не робили до листопада 2015, доки вона вперше не прийшла народжувати у лікарню.

Реклама:

Головне сьогодні