Тест

Гриневич обіцяє 25 тисяч додаткових місць у дитсадках

Такі показники озвучила міністр освіти і науки Лілія Гриневич, повідомляє сайт МОН.

До кінця 2016 року планується збільшити цей показник до 25 тисяч.

За кількістю створених місць у дошкільних навчальних закладах лідирують місто Київ та Львівська область, де створено 1272 та 1260 додаткових місць відповідно.

[L]Уточнюється, що "збільшення місць в дошкільних навчальних закладах відбувається як за рахунок створення додаткових місць у функціонуючих дошкільних навчальних закладах, так і за рахунок введення в експлуатацію новобудов і відновлення діяльності закладів, що використовується не за призначенням".

Загалом в цьому році в Україні побудовано 5 нових дошкільних навчальних закладів: по 1 ДНЗ – у Волинській, Івано-Франківській, Полтавській, Сумській областях та у місті Києві.

Гриневич наголосила, що у великих містах потреба у додаткових місцях одна із найгостріших, особливо для дітей дворічного віку.

Гриневич розповіла, що у Києві та Львівській області створено 1272 та 1260 додаткових місць у дитсадках відповідно

На сьогоднішній день лише 74% дітей віком від 3 до 5 років охоплені дошкільними навчальними закладами. Найкраща ситуація у Хмельницький, Черкаський і Сумський областях - 93%. Найгірша - в Івано-Франківський області (59%) та на Одещині (69,4%)".

"Міністерством розроблений проект змін до Закону України "Про дошкільну освіту", що розширить можливості створення дошкільних навчальних закладів різних форм власності і допоможе диверсифікувати мережу дитячих садочків", – повідомила міністр.

Раніше у цьому році було оновлено санітарний регламент, який сприятиме розвитку мережі приватних і корпоративних дитсадків.