Богомолець: у Раді не підтримують відкритий доступ до пацієнтів у реанімації

— 2 серпня 2016, 17:10

Про це нардеп написала на своїй сторінці у Facebook.

"Комітет охорони здоров'я свідомо, більшістю голосів не підтримав законопроект, який дозволяє відкритий доступ родичам в реанімаційні відділення для дорослих, саме розуміючи небезпеку для роботи і життя лікарів і здоров'я інших пацієнтів, яку може створити неконтрольований доступ непідготовлених родичів в відділення, де кожна секунда роботи лікаря є золотою!", – наголошує Богомолець.

Ольга Богомолець також виклала статтю, у якій йдеться про інцидент у відділенні інтенсивної терапії Житомирської обласної лікарні.

27 липня родич хворого напав на в. о. завідувача реанімаційного відділення В’ячеслава Мельника. У лікаря – черепно-мозкова травма.

Депутатка написала, що вимагатиме від правоохоронних органів жорсткого покарання особи, яка паралізувала роботу цілого відділення.

[L]Колишній в.о. міністра охорони здоров'я Віктор Шафранський заявляв, що особисто контролюватиме виконання наказу про цілодобовий допуск відвідувачів до пацієнтів, які перебувають у реанімації.

29 червня вступив у дію проект наказу N592 "Про затвердження порядку допуску відвідувачів до пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні у відділенні інтенсивної терапії".

У наказі йдеться, що заклад охорони здоров’я зобов’язаний забезпечити пацієнтам, які перебувають на лікуванні у відділенні інтенсивної терапії (ВІТ), право на допуск до них відвідувачів 24 години на добу в будь-який день тижня.

Особи, які не є батьками пацієнта-дитини, мають право на допуск до неї за умови наявності усної згоди одного з батьків або законних представників. Одному з відвідувачів дозволяється перебувати біля ліжка пацієнта у ВІТ без часових обмежень.

Реклама:

Головне сьогодні