Тест

21-річний юнак запустив систему очищення Світового океану. Відео

Свою головну розробку юнак запускає спільно із благодійною організацією The Ocean Cleanup до 2020 року, йдеться на The Huffington Post.

8 мільйонів тон пластику щороку потрапляє у води світового океану, створюючи 5 сміттєвих зон у Світовому океані.

"Я вигадав пасивну систему, яка дозволить природним океанським течіям зробити важку роботу замість наc", – розповідає Боян Слат.

Через існування 5 проблемних зон, він розробив прототип v-подібної форми, який поглинатиме бруд.

"Ця v-подібна система дозволятиме пластику концентруватися до центру, звідки ми зможемо легко витягнути його, перш ніж відправити на землю для вторинної переробки", – аналізує юнак.

100-метрова система перегородок збирає пластик, який плаває у воді.

"Перш за все, прототип – міцний. Мабуть, найміцніший з усіх очисних споруд для води. Він зроблений із 10 шарів гуми, поліестру, тканини. Він розташовується приблизно на півтора метри над водою й на стільки ж – під нею", – говорить Слат.

Юнак розповідає, що така структура очисного пристрою зроблена для того, щоб він міг охопити навіть найменші шматки пластику в кілька міліметрів, але не пропустивши при цьому великі фрагменти.

Система має камери й сенсори, які дозволяють контролювати процес очищення.

"За кілька років прототип стане більшим в рази. Зараз ми ініціюємо найбільший проект очищення Світового океану в історії до 2020 року", – розповідає Слат.