Війна і мир у Ріо. Південну та Північну Корею об'єднало селфі гімнасток на Олімпіаді

— 9 серпня 2016, 11:29

Знімок двох гімнасток із країн, що воюють, сприйняли як втілення олімпійського духу об'єднання, йдеться на ВВС.

17-річна Лі й 27-річна Хонг беруть участь в індивідуальних змаганнях зі спортивної гімнастики. Для Лі з Південної Кореї Олімпіада у Бразилії – перша в житті.

Хонг Ун-джон стала першою гімнасткою у Північній Кореї, яка привезла золото з Олімпійських ігор. Перемогу вона здобула у 2008 році в Пекіні.

Найбільш знаковим фото цьогорічної Олімпіади, виявом об'єднання назвали фото користувачі соцмереж. Політолог Ян Бреммер написав, що заради таких моментів і варто проводити Ігри.

Проте скептики вважають, що представницям країн, які ворогують, не можна було фотографуватися разом.

Деякі навіть пропонували покарати Хонг Ун-джон після повернення додому.

[L]Після спільного фото оглядачі одразу почали проводити аналогії історії кореянок з іншим нещодавнім конфліктом на Іграх.

Збірна Лівану відмовилася їхати у тому ж автобусі з ізраїльськими спортсменами. Ці дві країни офіційно існують у стані війни і не мають дипломатичних відносин.

За словами Уді Галя, члена вітрильної команди Ізраїлю, організатори втрутилися і 2 команди їздять окремо, щоб "запобігти міжнародному інциденту".

"Як вони могли дозволити цьому статися напередодні Олімпійських ігор? Хіба це не суперечить головній ідеї Олімпіади?", – обурювався яхтсмен.

Китайські спортсмени, у свою чергу, засудили вчинок австралійського олімпійського призера Мака Хортона після того, як він звинуватив представника Китаю Сун Яна в уживанні наркотиків.

"Ми рішуче вимагаємо вибачень і вважаємо, що його недоречні слова можуть зіпсувати стосунки австралійських та китайських плаців", – оголосив головний менеджер китайської команди Сю Ци.

Команди Китаю та Австралії займають 2 і 3 місця за результатами перших днів Олімпійських ігор у Ріо.

Реклама:

Головне сьогодні