Через Facebook і Twitter підлітки почуваються потворнішими – дослідники

— 12 вересня 2016, 15:25

Наукова розробка охопила дані учасників віком до 15 років, які проводили у соцмережах три години щодня, йдеться на The Daily Mail.

53% відсотки активних користувачів були задоволені своїм зовнішнім виглядом, порівняно із 82% підлітків, які не проводять тривалий час у соцмережах.

[L]Активні юзери також частіше сварилися з батьками. 44% з тих, хто сидів на Facebook більше трьох годин на день, сварилися з мамою більше одного разу на тиждень. На половину менше аналогічних випадків фіксували серед тих учасників дослідження, які мало або взагалі не проводять час у соцмережах.

Підлітки, які часто сиділи в інтернеті, також гірше поводилися на уроках, ніж їхні ровесники.

До того ж, дівчата більше часу, ніж хлопці, просиджували на Facebook, а отже й відчуття своєї непривабливості у них було інтенсивніше.

ВІДЕО ДНЯ

Інше дослідження, яке охопило 3500 дітей раніше показувало, наскільки серйозно впливають соціальні мережі на самосприйняття дитини.

Дівчата більше часу, ніж хлопці, проводять на Facebook. Фото AntonioGuillemF/Depositphotos

17% дітей розповіли, що над ними знущаються, порівняно з 11% тих, хто мало часу проводить онлайн. 5% зізналися, що не відчувають підтримки родини.

Разом із тим, близько 90% постійних користувачів Facebook і Twitter розповіли, що хочуть вступати до університету, порівняно із 82% тих, хто мало часу проводить онлайн.

Реклама:

Головне сьогодні