Біг, який допомагає. Любителі врятували унікальний клуб для людей з вадами зору

— 15 вересня 2016, 13:00

Київський біговій клуб для людей з проблемами зору Guide Runner отримав благодійний внесок на суму річного бюджету.

60 000 гривень зібрали для клубу учасники соціально-спортивного експерименту СомненіеChallenge в рамках благодійного забігу 24 серпня.

Ця сума дозволить врятувати від закриття Guide Runner і забезпечить його роботу на найближчий рік: оренду стадіону, зарплату тренера в розмірі 3 000 грн в місяць і організаційні витрати.

Guide Runner – унікальний, у ньому займаються люди, які через проблеми із зором не можуть бігати одні – їм допомагають гайди. Цього року він відзначив своє дворіччя.

60 000 гривень зібрали для клубу учасники соціально-спортивного експерименту СомненіеChallenge

До 10 серпня 2016 року клуб фінансувався за підтримки USAID в рамках проекту "Бачу надію".

Зараз у клубі, з тренером Олександром Хадико, займаються 13 бігунів з проблемами зору і 15 гайдів-волонтерів (людей, які допомагають незрячим).

Зараз у клубі, з тренером Олександром Хадико (перший ліворуч), займаються 13 бігунів з проблемами зору і 15 гайдів-волонтерів

З отриманням фінансування клуб готовий відкрити двері всім бажаючим людям з обмеженими можливостями, які хочуть навчитися бігати і знайти сенс у житті.

"Це сильні духом люди здатні на високі досягнення в аматорському спорті. Нам необхідно просто створити для них можливість розвиватися: вчитися бігу, плавання. В Україні сьогодні їх єдина надія – небайдужі благодійники", – зазначив засновник клубу Guide Runner – чотириразовий срібний призер чемпіонатів світу і Чемпіон Європи 2015 з паратріатлону Василь Закревський.

15 вересня на НСК "Олімпійський" відбулося незвичайне благодійне тренування: учасники СомненіеChallenge побули гайдами для бігунів клубу Guide Runner.

15 вересня на НСК "Олімпійський" учасники СомненіеChallenge побули гайдами для бігунів клубу Guide Runner

"Це новий цікавий досвід. Я не просто побігала рука об руку з іншою людиною, а отримала мастер-клас за чотири кола – мені розповіли багато про м'язи, розминку, про дихання. У них (Guide Runner, – ред.) не вистачає гайдів, якщо матиму можливість, то прийду. І для себе добре, і їм допоможу", – поділилась враженнями автор і ведуча спортивних програм Власта Шовковська, яка є однією із учасниць СомненіеChallenge.

Автор і ведуча спортивних програм Власта Шовковська і учасник Guide Runner на інструктажі перед забігом із гайдами

Guide Runner готовий відкрити двері всім бажаючим людям з обмеженими можливостями, які хочуть навчитися бігати і знайти сенс у житті

Детальніше про проект СомненіеChallenge та його ціль – перезапуск аматорського спорту в Україні – можна прочитати в колонці глави атестаційної комісії Національної поліції України м.Києва, члена експертної ради з реформування при МВС Анастасії Леухіної для "Української правди. Життя".

Реклама:

Головне сьогодні