От дідько! Художниця продає клатч, зроблений зі шкіри кота

— 20 вересня 2016, 16:15

Сумочку можна купити на сайті Trade Me, виклавши суму, більшу 1 400 доларів.

Художниця Клер Хобс почала вивчати таксидермію майже 15 років тому, а клатч зробила для виставки – 7 років як, пише новозеландське видання Stuff.

Клер пояснила, що зробила сумочку, тому що "кіт мав таке гарне личко, коли решта його тіла була повністю розчавлена". Вона розповіла, що тварину переїхала машина і вона 3 місяці лежала у спеціальній камері охолодження, доки жінка перевіряла оголошення щодо пропаж домашніх улюбленців.

Клер пояснила, що зробила сумочку, тому що "кіт мав гарне личко". Фото trademe.co.nz

Більшість із тварин, які стають "матеріалом" для її робіт – або загинули під час нещасних випадків, або є дикими, застреленими другом Клер неподалік його ферми.

Хобс також розповіла, що з повагою та любов'ю ставиться до тварин, тримючи вдома 2 собак – йоркширського тер'єра Дафні та пуделя на ім'я Світчікс ("Солоденькі щічки").

"Я не вбиваю тварин для роботи і не шукаю їх, думаючи, що з кожного вийде гарненька сумочка", – наголосила художниця.

Сумка-кіт ­– не єдиний оригінальний аксесуар художниці. Вона також має роботи, виготовлені з опудал кішки й птаха, курей і котів.

Художниця також має роботи, виготовлені з опудал кішки й птаха, курей і котів. Фото trademe.co.nz

У відповідь на критику, що творчість Клер є неповагою до тварин, художниця відповіла, що все якраз навпаки.

Директор організації порятунку тварин "Save Animals From Exploitation" Ханс Крік також наголосив: "Якби щось подібне робили з людьми – це було б неприпустимо. А чим перетворення кота на клатч гірше, ніж виготовлення ручки для парасольки зі слонової кістки?".

Реклама:

Головне сьогодні