Цукерберг із дружиною пожертвують частину статків на лікування важких хвороб

— 22 вересня 2016, 16:30

Подружжя поставило перед собою ціль "працювати разом, щоб вилікувати й запобігти хворобам у житті наших дітей", пише USA Today.

Чан розповіла, як працюючи педіатром, вимушена повідомляти батькам, що у їхніх дітей знайшли невиліковну хворобу. Цей досвід зробив її ще рішучішою у співпраці з науковцями для розробки інструментів, які можуть врятувати життя.

Спільну з дружиною ідею Цукерберг описав у розлогій нотатці на Facebook.

"Сьогодні всього чотири види захворювань спричинюють більшість смертей. Серцево-судинні захворювання, рак, інфекційні та неврологічні хвороби. Ми можемо домогтися прогресу у лікування всіх цих хвороб завдяки правильним технологіям, – написав Цукерберг.

Упродовж всієї історії, більшості наукових відкриттів передували винаходи нових інструментів, що допомагали побачити проблеми по-новому. Це не важко уявити собі сучасні інструменти, необхідні для втілення прориву у лікуванні чотирьох основних захворювань. Ми маємо намір зосередити увагу на залученні вчених та інженерів, щоб створити ці нові інструменти і технології ".

Вони профінансують науково-дослідний центр Biohub у Сан-Франциско на 600 мільйонів доларів.

У грудні минулого року пара відсвяткувала народження дівчинки приголомшливою новиною, що планує віддати більшу частину свого статку на ініціативу розвитку "людського потенціалу та заохочення рівності для всіх дітей у наступному поколінні".

[L]Засновник Facebook і його дружина пообіцяли віддати 99% своїх акцій від компанії Facebook. Їхній спільний проект уже інвестував в африканський стартап Anděla та індійську освітню ініціативу Byju.

Незалежний науково-дослідний центр Biohub буде розробляти нові інструменти для визначення та лікування складних захворювань. У його створенні візьмуть участь провідні вчені з Каліфорнійського та Стенфордського університетів.

Джозеф Де Райсі, біохімік університету Каліфорнії, та Стівен Квейк, професор біоінженерії Стенфорда будуть працювати у новому центрі.

Засновник Facebook і його дружина пообіцяли віддати 99% своїх акцій від компанії Facebook. Фото goholidaylets.com

Дослідники уже почали розробляти перші проекти: The Cell Atlas – поєднання карт різних типів клітин, які контролюють основні органи тіла, а також Infectious Disease Initiative, яка вивчатиме нові підходи та розроблятиме нові інструменти для створення ліків, діагностичні тестів і вакцин, які могли б допомогти в боротьбі з ВІЛ, вірусами Ебола й Зіка.

Марк назвав спільний із Прісциллою проект довготривалим і таким, що потребуватиме зусиль.

"Ми плануємо інвестувати мільярди доларів протягом десяти років. Але розробка усіх потрібних інструментів та впровадження їх у лікуванні – займе роки. Це важко, і ми повинні бути терплячими. Але це дуже важливо", – сказав він.

Реклама:

Головне сьогодні