Без звернень батьків зміни у школі не почнуться – заступник міністра освіти Хобзей

— 12 жовтня 2016, 15:30

Про це розповів заступник міністра освіти Павло Хобзей у студії "Громадського Радіо".

Від Кабміну запити отримує МОН, маючи зобов'язання відповісти протягом 5 днів.

"Ми були свідомі, що все визначає вчитель. Вчитель закриває двері в класі, він проводить урок так як він проводить. Тобто підручники у нас не змінилися і вчитель, який не хоче змін, він їх може не про водити і ми можемо про це навіть не знати, якщо нам про це не сигналізують", – сказав Хобзей.

МОН уже отримало відгуки – більшість вчителів позитивно сприйняли зміни у програмах початкової школи. На думку заступника міністра, зміни залежать від директора, заступника директора, які впливають на вчителів щоденно у школі й можуть бачити, чи зміни відбуваються у класі.

За його словами, батьки, які відслідковують, що змін не відбувається, можуть сигналізувати у районне управління освіти. Якщо там не буде реакції, потрібно йти далі.

[L]"Якщо ми хочемо змін, то за них треба боротися. Вони самі собою не відбуваються. І ви знаєте, що будь-яким змінам чиниться опір.

Тому треба за ці зміни допомагати нам, Міністерству, яке має політичну волю і спільно із громадою, громадянським суспільством, ми маємо це зробити, ми не маємо іншого вибору", – розповів Хобзей.

Заступник міністра також наголосив, що перебування у школі не повинно бути стресом для дитини.

"Питання "боїться" є дуже важливим, тому що кожна дитина хоче, щоб її хвалили. Це важливо і природно. Кожна дитина – центр всесвіту, бо ми любимо своїх дітей. І коли дитина приходить у школу, де не є тим центром, а навпаки відчуває, що до неї немає приятельських стосунків – вона отримує стрес", – пояснив він.

Реклама:

Головне сьогодні