"Мій син – гей". Сайт допомагає батькам порозумітися з дітьми ЛГБТ

— 17 жовтня 2016, 10:40

Коли батькі дізнаються, що їхня дитина – особлива, вони з одного боку повинні підтримати її, а з іншого – самі потребують допомоги. На шляху до прийняття, у них може виникнути багато запитань щодо виховання, пише The Mashable.

Щоб допомогти батькам у складному процесі прийняття, порозуміння та налагодження стосунків із дітьми, які мають нетрадиційну сексуальну орієнтацію, американські розробники створили сайт Mykidisgay.

Цей проект пов'язаний із давнішою ініціативою для людей-ЛГБТ – EveryoneIsGay.

Засновниця проекту Mykidisgay Крістін Руссо розповіла, що родини, у яких діти повідомили про свій особливий сексуальний статус, відчувають тиск та повинні засвоїти дуже багато інформації. Намагаючись охопити все, від правильної термінології, до історії явища ЛГБТ – вони часто самі потребують підтримки та орієнтирів.

Ідея створити цей сайт виникла у Руссо давно – після пережитого на собі досвіду розгубленості, коли жінка розповіла про свою орієнтацію мамі й татові.

"Я зізналася батькам у 1998 році. Моїй матері було особливо важко це сприйняти через релігійні погляди, а також через те, що вона мала зовсім мало інформації з приводу ЛГБТ-спільноти. Усе, що я могла зробити – відповісти своїми словами на її запитання, щоб вона змогла прийняти це", – розповіла Руссо.

[L]Окрім онлайн-ресурсу, команда творців Mykidisgay створила також розсилку електронною поштою для батьків, яку вони можуть отримати, заповнивши форму на сайті.

Батьки отримують листи зі статтями, які публікуються на сайті, а також спеціальний аркуш-розмальовку, який можна заповнювати батькам, вказуючи відчуття та проблеми, з якими вони стикаються.

"У них повинен бути час не тільки для вивчення нового про своїх нащадків, а й для того, щоб спинитися й спокійно обдумати все", – пояснює Руссо.

Батьки отримують листи зі статтями, які публікуються на сайті, а також спеціальний аркуш-розмальовку, який можна заповнювати батькам, вказуючи відчуття та проблеми, з якими вони стикаються. Фото mykidisgay.com
Реклама:

Головне сьогодні