Європейське космічне агентство не змогло успішно посадити апарат на Марс

— 20 жовтня 2016, 14:00

Модуль "Скіапареллі" опинився на поверхні планети, але під час посадки стався збій. З поверхні Марса апарат на зв'язок вже не виходив, йдеться у повідомленні ESA.

На швидкості 21 тисяча кілометрів на секунду "Скіапареллі", названий на честь італійського астронома, увійшов в атмосферу Марса. Температура захисного корпусу апарату досягала півтори тисячі градусів.

Швидкість падіння поступово знижувалася, і на висоті 11 кілометрів до поверхні Марса розкрився 12-метровий парашут.

У момент від'єнання захисного корпусу "Скіапареллі" увімкнув двигуни, щоб уповільнити падіння. Тоді двигуни припинили працювати.

Доки "Скіапареллі" сідав на поверхню Марса, інший космічний апарат, "Trace Gas Orbiter" отримував дані з нього.

У найближчі дні дослідники вивчатимуть отриману інформацію, щоб встановити, чому двигуни перестали працювати раніше, ніж планувалося.

[L]Апарат оснащений батарейками, які не можна підзарядити, тому він може працювати всього кілька днів. Весь цей час знаходяться на орбіті Марса станції будуть намагатися зв'язатися з ним.

Одночасно апарати NASA спробують сфотографувати "Скіапареллі" на поверхні планети.

Раніше повідомлялося, що засновник SpaceX Ілон Маск планує відправити перших людей на Марс упродовж наступних 6 років. Зараз винахідних стверджує, що перші польоти можна буде зробити вже у 2022 році – це на три роки раніше, ніж він анонсував раніше. Він також має намір поселити на Марсі мільйон людей, аби врятувати від вимирання.

Реклама:

Головне сьогодні