Відомі спортсмени-аматори врятували 4-х дітей з вадами серця

— 24 жовтня 2016, 10:37
Збір тривав протягом двох місяців. Сума внесків сотень українців, які долучились до збору коштів, становила від 10 до 40 000 гривень.

На ці кошти було придбано 5 серцевих імпланта-окклюдера для дітей з малозабезпечених сімей.

Партнерами в зборі коштів стали Українська біржа благодійності та БФ "Серця майбутнього".

Амбасадорами благодійної акції стали відомі посадовці, бізнесмени та лідери думок: Світлана Панаіотіді, Владислава Рутицька, Владислав Рашкован, Юрій Гусев, Ярослав Пригара, Мирослава Ульяніна та інші.

Благодійники-аматори зібрали 306 648 гривень цільової допомоги дітям

Щорічно в Україні народжується близько 4000 дітей з вадами серця. Більшості з них можна допомогти, виконавши ендоваскулярну операцію. В нашій країні такі високотехнологічні операції для дітей проводять безкоштовно кардіохірурги НІССХ ім. Амосова. Проте вартість одного імплантат-окклюдера становить близько 100 000 гривень.

[L]Щорічна потреба в імплантах від благодійників для малозабезпечених сімей – близько 500 одиниць.

На минулому тижні завдяки зібранним коштам операцію зробили трьом дітям. Це 6-річна Анюта Железнікова із Харкова, 5-річна Анюта Міненко із Києва та 6-річна Анжеліна Пасічник з Житомирщини.

На цьому тижні на благодійну операцію на серці чекають Гліб Арсенович з Київської області, якому ще не виповнилось двох років, та п'ятирічний Максим Ліщенко.

Триває збір коштів заради порятунку шостирічної Ревуцької Анастасії.

На минулому тижні завдяки зібранним коштам операції зробили трьом дітям, на цьому – заплановані ще для двох підопічних
Реклама:

Головне сьогодні