Головним критерієм успіху для українців є родина – соціологи

— 26 жовтня 2016, 16:00

Більшість українців (55%) вважає, що їхнє життя складається успішно, повідомляє дослідницька компанія Research & Branding Group.

Однак, чимала частина наших співгромадян (30%) дотримується протилежної точки зору, а кожен сьомий дорослий житель країни (15%) не зміг оцінити своє життя.

Благополучним своє життя вважають переважно тридцятирічні (66%). Старші люди – критичніші, 48% згодні, що усе в порядку.

Успішними себе вважають освічені українці – 66% серед опитаних, які погодилися із твердженням про успіх, мають вищу освіту і 39% серед мають неповну середню освіту. Про успіх частіше говорять і ті, хто мають вищий рівень достатку.

[L]Мешканці Західного регіону України (60%) найчастіше відгукувалися про свій успіх, а найрідше говорили про нього – на Сході (47%).

На запитання про задоволння від власного життя учасники дослідження відповіли ствердно (53%), а 38% відчувають більшу чи меншу невдоволеність. Ще 9% важко оцінити ситуацію.

Аналогічно до попередніх висновків, найбільше задоволених своїм життям – серед молоді (65%), а з підвищенням віку їхня кількість знижується, досягаючи свого мінімуму серед літнього населення України (44%).

Чим нижчий рівень освіти, тим рідше українці задоволені своїм життям, і навпаки (серед осіб з неповною середньою освітою – 39% задоволених життям, а серед які мають вищу освіту – 63%.

Головним критерієм успіху для українців є родина (71%). З помітним відривом слідують стан здоров'я (47%) і матеріальне становище (44%).

Важливе місце серед цих критеріїв займають також стосунки з друзями і близькими (30%), професійна діяльність (19%) і місце у суспільстві (14%).

Більшість українців (53%) не можуть чітко визначитися з характером змін, які відбулися в їхньому житті за останній рік.

Благополучним своє життя вважають переважно тридцятирічні. Фото szefei/Depositphotos

Молодь частіше відзначає позитивні зміни у своєму житті, ніж особи у віці від 60 років і старше (відповідно, 39% проти 5%).

Українці з вищою освітою частіше говорять про зміни на краще, ніж ті, хто має неповну середню освіту (відповідно, 25% проти 10%).

Чим вище людина оцінює рівень свого достатку, тим більше вона схильна вважати, що життя змінилося на краще.

Опитування проводилося компанією Research & Branding Group у період 02-13 вересня 2016 року. Кількість учансиків – 1799 осіб. Помилка вибірки склала ± 2,4% при рівні довірчої ймовірності Р = 0,95.

Реклама:

Головне сьогодні