Дослідники вирішили дискусію щодо поховання Христа. Відео

— 1 листопада 2016, 11:40

Спочатку розкопок науковці досліджували верхній шар каменю, однак після 60 годин роботи вони виявили іншу мармурову плиту із вирізаним на поверхні хрестом. Під нею була ще одна – та, на якій, за переказами, покоїлося тіло Христа.

Через кілька днів після виконання всіх робіт гробницю знову накрили мармуровою плитою "на століття або тисячоліття", йдеться у National Geographic.

"Я приголомшений. Мої коліна трохи трусяться, тому що я цього не очікував, – розповів археолог National Geographic Фредрік Гіберт.

Ми не можемо 100-відсотково стверджувати, але очевидний той факт, що за увесь час гробницю не переміщували. Ми вирішили дискусію, яка тривала між науковцями протягом століть".

[L]Науковці також підтвердили існування вапнякової печери, в якій був похований Христос. Печера з часом була зруйнована, а зараз на її місці – купольна каплиця у храмі Гробу Господнього.

Раніше повідомлялося, що дослідники національного технічного університету Афін зняли мармурову плиту, що накривала похоронне ложе Христа в Гробі Господньому.

Плита була встановлена у 1555 році і до цього року не піднімалася.

1555 року похоронне Ложе довелося накрити важкою мармуровою плитою, оскільки багато прочан намагалися відламати частинку святині. Відтоді й до нинішніх часів плита ніколи не піднімалася.

Зараз на території храмового комплексу ведуться реставраційні роботи під керівництвом фахівців з Афін, які планують завершити до весни 2017 року.

Реклама:

Головне сьогодні