"Вище носа". Ньюйоркці написали в метро, що думають про вибори

— 15 листопада 2016, 14:35

Слова розчарування та підтримки, надії та страху всі охочі написали на відривних папірцях, які приклеїли на стіну переходу між станціями 14 Стріт та Авеню Америк, пише The New York Times.

Стікери й ручки Чавес залишив на столі в переході.

"Проявіть себе", – написав він на стіні. І тисячі людей пристали на цю пропозицію уже до кінця першого дня акції.

Стіна з папірцями стала своєрідним символом свободи думки та висловлення для американців.

"Тримайте вище носа", "Мобілізуйтеся", "Любов може мати і чорний колір", "Зробіть Америку знову величною" – йдеться у записках.

"Я просто хотів дати можливість людям проявити себе, не говорячи нічого вголос", – пояснив Чавес.

[L]Колись художник уже робив перфоманс у підземці. Він називався "Терапія у метро", де Чавес грав роль психотерапевта, стоячи за картонним столом, а кожен охочий міг підійти до нього і "вилити душу".

Навіть стікери, які містять образи, ініціатор акції не прибирав.

Нагадаємо, що одразу після перемоги Дональда Трампа на виборах президента США, американки, афроамериканці й мусульмани започаткували мирний протест щодо політики новообраного очільника держави.

Трамп неодноразово висловлювався з приводу заборони мусульманам перетинати кордон США, він також озвучував расистські коментарі на адресу темношкірих американців, а сексизм обраного президента навіть сколихнув американок на флешмоб проти насильства над жінками.

On it #subwaytherapy

A photo posted by Hania (@haniainabox) on Nov 14, 2016 at 1:04am PST

Чіпляючи булавку на одяг, небайдужі висловлюють солідрність із тими, кого зачепив своїми висловлюваннями Трамп.

Одразу після виборів мешканка штату Нью-Йорк Марго Герстер зустріла Гілларі Клінтон під час прогулянки в лісі, де після поразки кандидатка у президенти США прогулювалася із чоловіком та їхнім собакою.

Соцмережі були шоковані перемогою кандидата від Республіканської партії на виборах у США. "Щось ТРАМПилось", – реагували користувачі.

just this.

A photo posted by Catherine Gignac (@catherinegignac) on Nov 13, 2016 at 1:28pm PST

Реклама:

Головне сьогодні