5 українців увійшли до списку інноваційних лідерів Центральної та Східної Європи

— 15 листопада 2016, 18:30

Учасники NE100 створюють додатки, запускають соціальні ініціативи, впроваджують проекти і технології, корисні для людей в Європі і по всьому світу.

Вони також діляться творчим підходом як в своїх проектах, так і в регіоні, в якому вони працюють – Центральній і Східній Європі.

Фінальну сотню було обрано з числа кандидатур, представлених партнерами проекту та громадськістю. Цього року найбільша група фіналістів представляє людей, що працюють в бізнесі (54%), в громадських організаціях і політиці (29%). Інші категорії включають науку (10%), засоби масової інформації і культуру (7%).

У цьому році до списку New Europe 100 увійшли Ярослав Ажнюк, головний виконавчий директор і співзасновник Petcube, Ольга Афанасьєва, виконавчий директор Української асоціації венчурного і приватного капіталу, Дмитро Дубілет, голова Head, iGov.org.ua, Віктор Шабуров, засновник, Looksery та Ольга Юркова, співзасновник stopfake.org.

"Сьогодні ми бачимо все більше і більше прикладів успішних та інноваційних проектів, які народилися в Центральній і Східній Європі. Це показник великого потенціалу нашого регіону, а також того, як нові технології і цифрова економіка стали не просто викликом, а скоріше винятковою можливістю для видатних вчених, амбітних підприємців і творчих діячів", – розповідає Марта Послад, глава з громадської політики і зв'язків з урядом Google Центральна і Східна Європа.

Проект New Europe 100 спрямований на підтримку інноваційної діяльності в Центральній і Східній Європі. Проект реалізується вже третій рік поспіль фондом Res Publica, Google, Міжнародним Вишеградським фондом і Financial Times.

Реклама:

Головне сьогодні