IT-школа Samsung: відтепер у київських школах безкоштовно навчають програмуванню

Про потребу реформування системи освіти в Україні не говорив, певно, тільки лінивий. Чимало дискусій викликала і досі ще провокує занизька якість навчання в школі, яка сьогодні, на жаль, не забезпечує дітей усіма необхідними для життя в сучасному світі навичками.

Результатом багаторічного діалогу освітян, батьків, роботодавців, політичних сил та органів влади, незалежних українських та міжнародних експертів, зрештою, став проект "Нова школа", ініційований Міністерством освіти і науки України.

Освічений українець, всебічно розвинена особистість, відповідальний громадянин і патріот, здатний до сприйняття інновацій, - так має виглядати портрет випускника школи нового зразка.

Вагоме місце в новій системі освіти автори проекту надають забезпеченню учнів навичками застосування інформаційно-комунікаційних технологій.

Інформаційна й медіаграмотність, основи програмування, алгоритмічне мислення, роботи з базами даних, навички безпеки в Інтернеті та кібербезпеки – ось складові інформаційно-цифрової компетентності, яка в концепції Нової української школи співмірна зі спілкуванням державною мовою, математичною грамотністю та вмінням навчатися впродовж усього життя.

10 листопада відбулися перші уроки "IT-школи Samsung"

Ініціативу збільшення кількості та якості інформаційних практик в шкільній освіті однією з перших не словом, а справою підтримала компанія Samsung, започаткувавши освітній проект "IT-школа Samsung", покликаний навчити українських школярів об’єктно-орієнтованому програмуванню.

В рамках проекту в двох навчальних закладах міста Києва, а саме в Русанівському ліцеї і природно-науковому ліцеї №145, компанія Samsung обладнала комп’ютерні класи, розраховані на 15 учнівських і одне вчительське місце.

10 листопада відбулися перші уроки "IT-школи Samsung". Підставою для участі в проекті було успішне проходження вступного тестування, в якому цьогоріч взяли участь 160 учнів 7-11 класів.

Програма курсу розрахована на один навчальний рік і складається з 6 основних модулів. До неї входять основи програмування мовою Java і C, об’єктно-орієнтоване програмування мовою Java під Android, основи інформаційної безпеки, введення в системи управління базами даних на прикладі SQLite, а також введення в World Wide Web.

Участь в програмі абсолютно безкоштовна. В свою чергу, викладання проводиться спеціалістами-практиками - співробітниками українського центру розробок і досліджень Samsung.

Проект "IT-школа Samsung" є пілотною освітньою ініціативою Samsung, яка реалізується на території України упродовж 2016-2017 навчального року. В разі успішної апробації термін дії буде продовжений, а географія проекту - розширена на інші міста і навчальні заклади України.

Завдяки проекту учні зможуть отримати практичні навички зі створення додатків для мобільних платформ в цілому і операційної системи Android зокрема.

"IT-школа Samsung – не просто освітня ініціатива, - підкреслила Людмила Притула, голова відділу корпоративного маркетингу компанії "Samsung Electronics Україна". - Це по-справжньому значущий проект корпоративно-соціальної відповідальності, який дозволить працелюбним дітям зануритися в захоплюючий світ програмування".

"Я вдячний представникам бізнесу за активну підтримку різноманітних освітніх проектів і внесок у зміцнення матеріальної бази навчальних закладів України. Я сподіваюся, що наші горизонти співпраці зміцнюватимуться і розширюватимуться. – підкреслив заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей. – Маю надію, що нове устаткування, як і нові знання і навички, сприятимуть підвищенню результативності навчання і досягненню нових висот на різноманітних конкурсах з фізико-математичних дисциплін".

Реклама:

Головне сьогодні