Тест

У мережі обговорюють "аутизм" 10-річного сина Дональда Трампа, закликають припинити цькування

Перша леді ж, Меланія Трамп пригрозила судом відеоблогерові Джеймсу Хантеру, котрий виклав на YouTube ролик, у якому зібрані моменти незвичної поведінки Беррона, а також висловлювання його батька, котрі можуть вказувати на те, що перша родина Америки особисто стикнулася з цим лихом.

Про це пише "US Magazine".

Як підкреслює Хантер, якому юристи Трамп пригрозили судом, його відеоролик не мав на меті висміяти чи образити хлопчика та його батьків. Навпаки, ролик має тег "припиніть цькування" та закликає людей перестати кепкувати з дитини, чия дивна поведінка насправді пояснюється хворобою.

Хантер наводить кілька прикладів поведінки, схожої на поведінку людини з розладом аутичного спектру. Зокрема це те, як Беррон плескає в долоні під час виступів свого батька: його руки насправді не торкаються одна одної. Під час ходи хлопчик злегка погойдується з боку в бік, а також характерно совається, коли сидить.

У 10-річного сина Дональда Трампа (на фото він між батьком та матір'ю) підозрюють аутизм

Під час публічних заходів Беррон уникає доторків інших людей. Було й таке, що він під прицілом камер стріпонувся, скидаючи руки власного батька, коли Дональд узяв його за плечі.

Деякі інтернет-користувачі взялися обзивати хлопчика нечемою, але знайшлися люди, котрі стали на його захист, вказавши, що їхні рідні, котрі хворіють на аутизм, поводяться так само, і в цьому немає їхньої провини. Також у соцмережах є коментарі тих, хто сам живе з розладом аутичного спектру та впізнає в Берроні себе.

"Я маю брата-аутиста. У Беррона Трампа багато манер, схожих на його... Може, це нічого не означає, та все ж...", - написав один із користувачів Twitter.

"Я спостерігаю за Берроном Трампом, і якщо в цього прекрасного юнака немає розладу аутичного спектру, тоді і в мене його теж нема", - зазначив інший.

Окремої уваги заслуговує ставлення Дональда Трампа до щеплень та їхнього імовірного зв’язку з аутизмом.

Дональд Трамп раніше неодноразово піднімав тему імовірного зв'язку між вакцинами та аутизмом

Так під час дебатів політик якось сказав, що "на власні очі" бачив, як прекрасна здорова дитина після щеплення "кінською дозою" вакцини перетворювалася на аутиста.

Трамп підкреслював, що він повністю за вакцинацію, але наполягав на тім, що потрібні серйозніші дослідження на цю тему та, можливо, зміна календаря щеплень, оскільки нині йдеться вже про справжню епідемію аутизму, що вийшла з-під контролю.

Говорив він про це й у Twitter.

"Здорова маленька дитина потрапляє до лікаря, їй роблять великий укол із багатьма вакцинами, вона погано почувається та змінюється - аутизм. Таких випадків багато!" - писав Трамп.

Сама ж Меланія в інтерв’ю свого часу згадувала, що син може годинами гратися сам, любить, коли його кімната "чиста і біла".

Також варто врахувати, що Трампу на момент народження молодшого сина було 60, а це, на жаль, збільшує шанси на розвиток у дитини таких розладів.

Серед тих, хто поширив відео Хантера, була відома американська телеведуча Розі О'Доннел. Її прийомній доньці, 3-річній Дакоті не так давно поставили діагноз "високофункціональний аутизм".

"Беррон Трамп – аутист? Якщо це так, то це прекрасна нагода привернути увагу до епідемії аутизму", - написала днями Розі в своєму Twitter.

Наразі відео з YouTube вже видалено - як повідомив відеоблогер, на вимогу юристів Меланії Трамп. Також автор повинен був офіційно перепросити першу леді та її сина.