"Шансон" оштрафували на 294 тис. грн за пісню про російський морфлот

— 22 грудня 2016, 17:00

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення оштрафувала радіо "Шансон" на 25% від ліцензійного збору, що становить 294 тисячі гривень, за трансляцію пісні Дениса Майданова "Тихий океан".

"Шансон" оштрафували за пісню про російський морфлот. Фото .shock/Depositphotos

"У трансляції цієї пісні вбачаємо популяризацію та пропаганду військово-морського флоту держави-агресора", – повідомив член Нацради Сергій Костинський на Facebook.

Костинський розповів, на одному з останніх засідань, Нацрада уже брала до відома трансляцію радіостанцією "Шансон" пісні про "русский спецназ" Аріни Крамер.

Як повідомлялося раніше, Нацрада уже фіксувала перші порушення закону про квоти україномовних пісень у мовленні станцій "Ретро-fm", "Радіо Шансон", "KISS FM" та "М FM".

Також відомство попереджало "Вести.Радио" щодо образ озвучених Тетяною Монтян щодо героїв Революції Гідності в ефірі.

Крім того, 8 листопада вступив у дію закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій". Обсяг пісень українською мовою має становити не менше, ніж 25%, а ведення передач українською – не менше 50%.

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення пояснила, як буде здійснюватися нагляд за виконанням мовниками норм та вимог щодо квот на україномовний продукт.

Раніше йшлося, що українські радіокомпанії підписали меморандум про застосування вимог законодавства щодо обсягу пісень та ведення передач державною мовою.

Президент Петро Порошенко підписав закон № 1421-VIII "Про внесення змін до деяких законів України щодо частки музичних творів державною мовою у програмах телерадіоорганізацій", який встановлює квоти для україномовних пісень в ефірі українських телерадіоорганізацій.

Реклама:

Головне сьогодні