3-річний хлопчик так зрадів усиновленню, що довів усіх до сліз

— 23 грудня 2016, 13:50

3-річний Майкл Браун так зрадів, що його нарешті всиновили, аж зворушив усіх до сліз.

Майкл потрапив у родину Тари Монтгомері та 2 її доньок завдяки програмі патронажного наставництва у лютому 2015 року. Тоді малому було всього 18 мсяців, пише The Huffington Post.

3-річний хлопчик дуже зрадів усиновленню. Фото twitter.com

Його біологічну матір позбавили батьківських прав, і це дало можливість Тарі всиновити хлопчика.

Спершу жінка не збиралася цього робити, але Майкл змінив її плани.

"Оскільки я мати-одиначка, спершу не думала про всиновлення, просто хотіла допомогти йому під час перехідного періоду після втрати матері. Але Майкл усе змінив – здавалося, він став членом нашої родини ще з першого дня", – розповіла Тара.

На патронажному вихованні малий пробув 832 дні, доки його прийомній мамі дозволили офіційно прийняти хлопчика у свою родину.

"У лютому 2015-го він став нашим подарунком на Валентинів день. Ми одразу виглядали так, ніби завжди були родичами", – поділилася Тара.

Спершу жінка не збиралася цього робити, але Майкл змінив її плани. Фото twitter.com

Майкл так зрадів усиновленню, аж перше, що сказав Тарі вранці: "Мамо, я такий щасливий!".

Родина Майкла дуже зраділа тому, що його історія стала такою популярною в мережі, тому що їм вкотре вдалося привернути увагу до питання всиновлення та наставництва.

"Ми щасливі, якщо зможемо надихнути когось змінити хоча б одне маленьке життя", – втішено розповіла Тара.

Нагадаємо, 8 вересня Верховна Рада проголосувала за зміни до закону про соціальний захист дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Відповідно до закону, підготовка до самостійного життя дітей-сиріт, які проживають у відповідних закладах, їхня соціальну та психологічна адаптація може здійснюватися у формі наставництва.

Майкл потрапив у родину Тари Монтгомері та 2 її доньок завдяки програмі патронажного наставництва. Фото twitter.com

Готуватимуть наставників центри соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді у співпраці з громадськими організаціями. Вони працюватимуть добровільно й безплатно із дітьми-сиротами та позбавленими батьківського піклування.

Наставник може навчити підопічного найпростішим побутовим речам: як готувати їжу, прати й прасувати; пояснити, звідки беруться гроші і як правильно планувати бюджет, як обирати товари в магазині; розповісти, куди звертатися для отримання медичної допомоги.

Мінімальні зобов'язання, які бере на себе наставник – це відвідувати дитину раз на тиждень протягом години впродовж року.

Наставника може мати дитина віком від 0 до 18 років. Насамперед наставництво орієнтовано на дітей середнього і старшого шкільного віку.

Наставниками може бутибільшість дієздатних осіб віком від 18 років. Винятки – ті ж самі, що для усиновлювачів. Вони прописані в статті 212 Сімейного кодексу.

Також Уповноважений президента України з прав дитини Микола Кулеба заявляв про те, що лише 8% дітей, які живуть в інтернатах, – сироти або позбавлені батьківського піклування, у решти 92 % дітей в інтернатах (97 042 осіб) є батьки.

Реклама:

Головне сьогодні