КНЕУ відхрестився від причетності до продажу шпаргалок на сесії

— 11 січня 2017, 17:25

КНЕУ імені Вадима Гетьмана заперечує будь-яку причетність до продажу шпаргалок студентам під час сесії.

"Їх продаж відбувся у приміщенні гуртожитку №2 НАН за адресою: м. Київ, вул. Ежена Потьє, 9, а це приміщення не знаходиться на балансі Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. КНЕУ звернеться до адміністрації НАН з проханням надати відомості про осіб, які могли здійснити продаж шпаргалок, і сприяти забороні даної діяльності в майбутньому", – йдеться у відповіді на запит "Української правди. Життя".

За словами адміністрації КНЕУ, за його межами виш не має інструменту впливу на запобігання продажу шпаргалок.

Попри заперечення причетності, у КНЕУ повідомили, що протидіятимуть такому бізнесу і проситимуть викладачів змінювати іспитові завдання, щоб студенти не мали можливості купувати готові відповіді та списувати.

[L]"Перед охороною університету стоїть завдання щодо відслідковування осіб, які можуть здійснювати продаж шпаргалок у межах університету. У приміщеннях, що знаходяться на балансі КНЕУ, їх продаж заборонений і не відбувається. Крім того, керівництво зверталось до викладачів з рекомендацією постійно оновлювати завдання на іспити та пояснювати студентам всі негативні наслідки використання шпаргалок ", – йдеться у відповіді.

На запитання, як завдання іспитів можуть потрапляти до сторонніх осіб, у КНЕУ відповіли, що свідомість деяких громадян України не є на рівні європейських стандартів у тому числі в галузі освіти.

Раніше повідомлялося, що студенти КНЕУ зафіксували, як їм продають шпаргалки біля гуртожитка.

Оскільки відео зроблене у період сесії, випускники університету стверджують, що воно підтверджує факт існування організації, що виготовляє і продає студентам шпаргалки, які вони можуть використовувати на іспитах.

На анонімних голосуваннях у соцмережах студенти КНЕУ імені Вадима Гетьмана також зізнаються, що користуються купленими шпаргалками.

Реклама:

Головне сьогодні