У КНЕУ спростовують причетність до шпаргалок і звинувачують активістів

— 23 січня 2017, 16:55

Після розголошення інформації щодо продажу шпаргалок для студентів КНЕУ ім. Вадима Гетьмана поблизу університетського гуртожитка, адміністрація вишу написала листа директорові Департаменту вищої освіти Олегові Шарову, спростовуючи свою причетність до інциденту.

У листі йдеться, що гуртожиток №2, поблизу якого студенти на фото й відео зафіксували продаж шпаргалок, не перебуває на балансі університету, а отже виш не має нести відповідальності за ситуацію, яка сформувалася у закладі.

Адміністрація КНЕУ написала листа директорові Департаменту вищої освіти Олегові Шарову, спростовуючи свою причетність до інциденту. Фото facebook.com/vsatsyk

Про тиск на активістів, які публічно заявили про поширену практику використання куплених допоміжних матеріалів на сесії, заявив один із викладачів КНЕУ, Володимир Сацик, на Facebook.

"Нагадаю, що моя особисто мотивація розголошення ганебного випадку масштабного продажу шпаргалок полягала в тому передусім, аби показати відкрито, що така практика в жодному випадку не відповідає сучасним освітнім стандартам, які прийнято у світі, порушує базові принципи вищої школи, у тому числі в частині академічної доброчесності", – написав Сацик.

[L]Замість того, аби оголосити службове розслідування з цього приводу чи, наприклад, запросити студентів, викладачів, громадськість та журналістів до публічного обговорення ситуації і негайного пошуку шляхів вирішення проблеми, в.о. ректора Дмитро Лук’яненко звинуватив активістів в "ініціюванні та розробці негативної інформації, яка постійно з’являється у соціальних мережах в період передвиборчої кампанії ректора Університету".

Нагадаємо, студенти КНЕУ зафіксували, як їм продають шпаргалки біля гуртожитка.

Оскільки відео зроблене у період сесії, випускники університету стверджують, що воно підтверджує факт існування організації, що виготовляє і продає студентам шпаргалки, які вони можуть використовувати на іспитах.

На анонімних голосуваннях у соцмережах студенти КНЕУ імені Вадима Гетьмана також зізнаються, що користуються купленими шпаргалками.

Попри заперечення своєї причетності, раніше у КНЕУ повідомляли, що протидіятимуть такому бізнесу і проситимуть викладачів змінювати іспитові завдання, щоб студенти не мали можливості купувати готові відповіді та списувати.

Реклама:

Головне сьогодні