Українські діти мають 160 патентів на винаходи в ІТ, фізиці, астрономії

— 25 січня 2017, 11:20

Юні українські дослідники отримали понад 160 патентів на винаходи в галузі комп'ютерних, технічних і природничих наук, а також у фізиці й астрономії.

Юні українські науковці здобули 160 патентів на винаходи в ІТ, фізиці, астрономії. Фото monkeybusiness/Depositphotos

Про це розповіла міністр освіти Лілія Гриневич на Світовому освітньому форумі (The Education World Forum) у Лондоні.

"Україна має систему установ позашкільної освіти, які фінансуються з державного і місцевих бюджетів. 10% дітей, які беруть участь в діяльності після школи, відвідують українську Малу академію наук. Можливо вам буде цікаво, що молоді українські дослідники вже отримали понад 160 патентів на винаходи в області комп'ютерних, технічних і природничих наук, а також у фізиці і астрономії", – розповіла Гриневич.

[L]За словами пані міністра, досвід Малої академії наук є одним із найефективніших українських інструментів для підвищення талантів серед молоді, однак, його недостатньо – потрібно знайти більш ефективні способи, щоб забезпечити кожній дитині в Україні можливості розвивати всі свої таланти і здібності.

У ході освітньої реформи відомство планує відкриття освітньої онлайн-платформи, де будуть зібрані навчальні матеріали не лише для вчителів та дітей, а й для кожного українця.

ВІДЕО ДНЯ

Платформа має стати не тільки ресурсом для взаємодії та обміну передовим досвідом, але також буде забезпечувати доступ до безкоштовної освіти для тих дітей, які залишаються на окупованих і анексованих територіях, а також учнів з віддалених сільських районів і учнів з особливими потребами.

Реклама:

Головне сьогодні