Виш оштрафували на £400 тис. за кавовий експеримент над студентами

— 26 січня 2017, 13:36

Двоє студентів Алекс Розетто й Люк Паркін ледь не померли після того, як під час університетського наукового експерименту їм дали дозу кофеїну, співвідносну з 300 чашками кави.

Студент ледь не помер після того, як під час університетського наукового експерименту отримав дозу кофеїну, співвідносну з 300 чашками кави. Фото Maridav/Depositphotos

Університет Нортумбрії оштрафували на 400 000 фунтів за невдалий екперимент, після якого Розетто й Паркін потрапили в лікарню й проходили тривалий діаліз, йдеться на The Telegraph.

[L]Суд по справі, який відбувався 25 січня, постановив, що двоє юнаків вижили тільки тому, що багато займалися спортом та вели здоровий спосіб життя.

Початково метою екперименту було перевірити вплив кофеїну на здатність людини займатися спортом. Але сталася помилка у підрахунках перед екпериментом, і студентам дали у 100 разів більшу порцію речивини, ніж потрібно було.

Їм повинні були виділити 0,3 грами кофеїну у суміші з апельсиновим соком, натомість студенти випили 30 грамів (у традиційному горняті кави кофеїну приблизно 0,1 грам).

У традиційному горняті кави кофеїну приблизно 0,1 грам. Фото mavoimages/Depositphotos

Прокурор суду в Ньюкаслі Адам Фаррер зауважив, що раніше смертельно небезпечною вважалася доза 18 грамів.

"Люди, які працювали над цією розробкою не були компетентними. Подібний експеримент вони проводили вперше, а адміністрація університету не зробила нічого, щоб перевірити, чи мали вони достатньо знань для проведення цього дослідження", – додав Фаррер.

Алекс Розетто провів у лікарні 6 днів та втратив за час лікування 12 кілограмів, Люк Паркін реабілітувався за 2 дні, втративши 10 кілограмів.

Зараз обоє почуваються добре. Адміністрація університету перепросила за шкоду їхньому здоров'ю.

Реклама:

Головне сьогодні