У Львові з'явились вуличні холодильники для безпритульних

— 14 березня 2017, 18:31

У Львові встановили холодильники, в яких можна залишити їжу для безхатченків та усіх, хто її потребує.

Наразі у місті два холодильника - на вул. Героїв Крут,3 та у подвір’ї будинків на вул. В.Великого, навпроти "Львівського автобусного заводу".

Про це пише Zaxid.net.

"Ми перейняли ініціативу #godobro від киян. Там уже є 20 таких холодильників у різних частинах міста. Перші довго не простояли, їх крали, але на ті ж місця поставили нові, і потребуючі часто беруть їжу з них", – розповів львів’янин Артем, який не назвав своє прізвище, оскільки вважає, що ця благодійність має бути анонімною.

За його словами, у Львові холодильники наразі не підключені до мережі електропостачання. Їх використовують як шафи для їжі.

"Ми залишили там хліб, печиво, продукти, які не дуже швидко псуються. Хочемо побачити, чи ними користуються. Якщо ці холодильники виявляться потрібними, то у подальшому плануємо домовитися із мережею супермаркетів, щоб встановити уже підключені до електропостачання холодильники біля магазинів", – додав Артем.

За словами хлопця, холодильник на вул. Героїв Крут уже намагалися віднести у пункт прийому металобрухту.

Однак мешканці будинку, які доглядають за благодійним холодильником, не дали його забрати.

Нагадаємо, у січні 2017 року у Києві невідомі розбили холодильник для безхатченків біля станції метро "Академмістечко".

"Ми 4 рази залишали в ньому продукти, раділи, що допомагаємо людям. Їжу дуже швидко забирали, протягом декількох годин, - написав киянин Влад Антонов. - За пару днів з холодильника вкрали всі полички, і от сьогодні - таке.

Хтось видер двері, розколупав, щоб дізнатися, чи можна щось здати в пункт прийому металу. Ну що ж це за люди такі? Нема слів культурних. Вандали і свині... Дуже шкода, що таке сталося".

Реклама:

Головне сьогодні