Українську революцію 1917-1921рр. треба вивчати не лише у школі - Мінінформполітики

— 15 березня 2017, 16:50

Українську революцію 1917-1921 років треба вчити не лише у школі.

Її варто вивести за межі шкільної програми і вчити українців робити висновки з неї заради подальшого розвитку країни.

Таку думку висловив державний секретар Міністерства інформаційної політики України Артем Біденко, передає Укрінформ.

"На нашу думку, за цей рік, за найближчі чотири роки, необхідно перенести питання Української революції 1917-1921 років в масову культуру, зробити її не просто елементом шкільної програми 9-11 класів, а частиною певного розуміння геройства українців, яке б накладалося на ті архетипи, які в нас є", - сказав Біденко.

Молебень на Софійській площі в Києві з нагоди проголошення Павла Скоропадського гетьманом

За його словами, ключовим рушієм Української революції 1917-1921 років був український народ і його політична еліта, що еволюціонувала від ідей політичної автономії та федералізації до усвідомлення власної державної незалежності.

[L]Сповна втілити у життя ідею відродження державності не вдалося через недостатню згуртованість різни верств суспільства, гострі ідейні протиріччя політичної еліти, недооцінку значення збройних сил у захисті державного суверенітету.

"Ми маємо зрозуміти, що той нокаут, в який відправилася Україна понад 100 років тому, був надзвичайно важливий і необхідний. Це той програш, без якого неможливо йти далі. Були лідери, які боролися за Україну, було розуміння того, чого ми хочемо, але не було ключового - єдності. Сьогодні саме єдність є тим елементом, який необхідно усіма зусиллями вносити у політику, в ті процеси, які ми намагаємося рухати", - розповів Біденко.

Він також повідомив, що Мінінформполітики та Український інститут національної пам'яті планує запустити тематичну соціальну рекламу в регіонах України.

"Ми покажемо лідерів Української держави, їх ключові цитати саме про перемогу, а не про зраду, про те, що ми маємо єднатися та рухатися заради України. Думаю, найближчим часом ми також презентуємо інші проекти, які буде просувати МІП. Зокрема, комікси, зроблені на основі історичних подій", - додав держсекретар Міністерства.

Реклама:

Головне сьогодні