Серійний зрадник: як розпізнати того, хто не здатен берегти вірність своїй половині

Подружня зрада – це болісна і травмуююча подія, і іноді такий вчинок людини є реакцією на якусь специфічну ситуацію чи результатом того, що шлюб – нещасливий. Однак бувають чоловіки та жінки, котрі просто не здатні зберігати вірність партнерові.

Як розпізнати "серійного" або компульсивного зрадника, розповіла британський психотерапевт Саллі Браун.

Про це пише Healthista.

1

У нього "еластичні" стосунки з правдою

Для компульсивного зрадника настільки комфортним є маніпулювати ситуаціями заради одержання бажаного результату, що часто він навіть не усвідомлює, що бреше. На роботі він, не змигнувши оком, привласнить чужу ідею, перебільшить власні здобутки, прикрасить своє резюме , а в випадку невдачі перекладе провину на інших.

В основі такої поведінки часто лежить патологічний брак емпатії, хоча така людина може її майстерно вдавати, коли їй це потрібно.

2

Він рідко відчуває провину

Думка про почуття провини, яке потім неодмінно мучитиме, утримує більшість людей від зради своєї половини. Але в емоційному спектрі серійного зрадника провина відсутня. Він може щиро вірити в те, що його невірність стосується лише його, а чоловік або дружина не взнає, тож не страждатиме, і картатися нема чого.

Як вважає психолог, здатність відділяти свої почуття від почуттів інших може розвинутися в людини, яка в дитинстві не мала міцних і хороших відносин із батьками.

3

Він не терпить самотності

На "серійні зради" може штовхати глибока невпевненість у собі, через яку людина боїться опинитися в ситуації, де поруч не буде когось "свого". Найнебезпечніша ситуація, в якій зрадник такого типу найвірогідніше скочить у гречку – це коли він знаходиться далеко від дому та в оточенні незнайомців.

Свідомо чи несвідомо, такі люди, перебуваючи у стосунках, підбирають собі потенційних наступних половинок – на той випадок, якщо нинішні відносини зазнають краху. Якщо ваш коханий або кохана ніколи не був сам, а перестрибував із одного роману одразу в інший – це тривожний дзвіночок.

4

Він покладає відповідальність за своє щастя на інших

Багато серійних зрадників не вміють давати раду власним емоціям, відтак вважають, що обов’язок близьких людей – це підставляти їм плече та відволікати від некомфортних почуттів чи стресу. Коли такій людині здається, що в нинішніх стосунках її не цінують, для неї це ніби брак повітря.

Напруга на роботі, сімейна криза та особливо якась складна ситуація, коли партнер змушений зосередитися на власних почуттях і проблемах – серійний зрадник вважає, що його кинули.

5

Він винуватить інших у тім, що нещасливий

Якщо ваш партнер дедалі частіше ставить вас на чолі списку людей, які його підводять, не розуміють чи ще щось йому роблять не так, цілком імовірно, що це – формування виправдання зради та покладання провини за неї на вас. Прихований меседж – "якщо ти не бажаєш задовольняти мої потреби, я маю повне право пошукати цього деінде".

6

Ви - його Всесвіт

Із першого погляду, якщо ви для людини – це його все – це добре. Але ця роль покладає на вас невидиму та мовчазну відповідальність, із якою вам несила буде впоратися.

Жива людина не може бути центром чийогось світу та не обманювати сподівань партнера. Відокремлення – невід'ємна частина будь-яких стосунків, але якщо вона породжує у вашому партнерові невпевненість, він шукатиме іншу "ідеальну" людину.

"Здорові стосунки – це інкубатор для особистого зростання обох партнерів. Але якщо відносини виносять на поверхню найгірше, що в вас є, якщо вони викликають ревнощі та невпевненість, яких ви досі не відчували, отже це – нездорові стосунки", - підсумовує психотерапевт.

"Дослухайтеся до своїх інстинктів - якщо ви не в змозі довіряти цій людині, потрібно зрозуміти, чому саме. Можна почекати, доки так або інакше не з'являться конкретніші підстави. Або ж можна взяти на себе ініціативу та чесно поговорити про ваші почуття та побачити, куди це заведе", - радить Браун.

Всі світлини Depositphotos

Реклама:

Головне сьогодні