Перша жінка, яка офіційно пробігла Бостонський марафон, зробить це знову через 50 років

— 17 квітня 2017, 15:22

20-річна студентка факультету журналістики Університету Сіракузи Катрін Швітцер увійшла в історію у 1967 році, ставши першою жінкою, яка офіційно пробігла Бостонський марафон.

Через 50 років вона повернулася на старт цього забігу, та навіть отримала той самий реєстраційний номер, повідомляє CNN.

Перша жінка, яка офіційно пробігла Бостонський марафон, зробить це знову через 50 років

В ті дні жінки рідко брали участь у професійних або спортивних змаганнях.

Ще одна жінка, Роберта Бінго Гібб, пробігла Бостонський марафон за рік до неї, але без нагрудника.

Коли Швітцер планувала забіг навіть її тренер в Сіракузах – де Катрін тренувався з чоловічою командою – сказав їй, що відстань надто довга для "крихкої жінки".

Забіг змінив долю бігунки. Тоді фотографи зазняли, як жінку на дистанції штовхають чоловіки, тож у центрі уваги опинилася потворна природа сексизму в спорті.

Фотографи зазняли, як жінку на дистанції штовхають чоловіки, тож у центрі уваги опинилася потворна природа сексизму в спорті

Після забігу вона стала спортивним коментатором та адвокатом, домагаючись забезпечення рівності жінок в спорті.

Швітцер заснувала перший жіночий марафон та провела його у 27 країнах, проклавши шлях для першого жіночого олімпійського марафону в 1984 році.

Зараз їй 70. Вона пробігла 39 марафонів за своє життя. І цього року це був її другий раз у Бостоні та перший марафон з 2011 року. Вона завершить свої забіги під тим же 261-м номером, що й розпочинала.

Реклама:

Головне сьогодні