Останнього білого носорога зареєстрували у Tinder, щоб врятувати від вимирання

— 26 квітня 2017, 12:11

Судан – останній північний білий носоріг чоловічої статі на Землі, рід якого захисники природи намагаються врятувати, зареєструвавши у додатку для знайомств Tinder.

Носорога зареєстрували у додатку для знайомств Tinder. Фото mshcdn.com

Так кампанія зі збереження тварин, що вимирають, "Ol Pejeta Conservancy" та Tinder намагаються зібрати 9 мільйонів на розвиток методів селекції тварин, які перебувають на межі зникнення, йдеться на The Daily Mail.

"Це остання можливість зберегти вид після того, як всі попередні спроби розведення білих носорогів виявилися марними", – розповів Річард Він з "Ol Pejeta Conservancy".

Судан – останній північний білий носоріг чоловічої статі на Землі. Фото abcnews.com

Окрім Судана, у природі живуть ще дві самки північних білих носорогів Наджин і Фату.

Однак навіть наявність любовного трикутника не допомагає їм розмножуватися – самець, схоже, надто старий. Суданові уже виповнилося 43 роки.

[L]В цілому, білі носороги – одні з найбільших тварин на Землі, їхня вага може сягати 5 тон.

Відновити чисельність північних білих носорогів допоможе тільки застосування допоміжних репродуктивних технологій.

Кошти, які збере кампанія Судана в Tinder'і, вчені хочуть витратити на запліднення яйцеклітин двох самок, які ще лишилися, законсервованою спермою, взятою в останніх самців фертильного віку.

Далі потрібно буде виносити ембріони, сурогатними матерями для якого стануть не Наджин і Фату, а самки південних білих носорогів, які мають менше шансів на вимирання.

Досі така технологія не давала позитивні результати у носорогів, тому науковці розробили резервний план – використати клітини шкіри носорогів, що вимирають, і стовбурових клітин, які дадуть початок ембріонам.

Реклама:

Головне сьогодні