Боєць АТО подарував 10 військовим на візках квитки на фінал Євробачення

— 14 травня 2017, 09:30

Військовий Андрій Хоманчук подарував десятьом учасникам бойових дій на Сході України, які пересуваються на візках, 10 квитків на фінал Євробачення, який відбувся 13 травня у Києві.

Бійців, які приїхали на конкурс у столицю, Хоманчук спільно з волонтерами знайшов завдяки Facebook. Фінансову частину витрат на квитки й транспортування військових покрив сам Андрій, а також допомогли користувачі соцмережі та просто небайдужі до цієї історії люди.

За добу після початку пошуку охочих приїхати на фінал Євробачення бійців Андрієві вдалося зібрати близько 15 тисяч гривень.

ВІДЕО ДНЯ

[L]Далі спільно із волонтерами військовий формував групу із АТОшників, які пересуваються на візках. За словами Андрія, найважче було зібрати побратимів та організувати транспортування для них.

Квитки для військових були придбані у сектор Wheelchair, де зручно розташовувалися візки та їхній супровід. Крім того, Андрій із колегами-волонтерами потурбувалися про те, щоб десятеро майбутніх глядачів фіналу Євробачення розмістилися у Києві.

Серед тих, хто міг потрапи на фінал Євробачення, опинився 24-річний боєць Віктор Легкодух, який був поранений влітку 2014 року в боях між Жданівкою та Нижнєьою Кринкою. Уламок від міни пошкодив хребет юнака.

На вирішальний конкурсний конценрт Євробачення потрапив і Сергій Храпко, який втратив ліву руку й ліву ногу 16 травня 2015 року, в бою біля Мар’їнки.

Ще один наш гість на фінал Євробачення – волонтер Руслан Борисов, важко поранений у серпні 2014 року.

На фінал Євробачення-2017 приїхав і військовий 25-го батальйону "Київська Русь" Дмитро Котов, який на початку 2017 року отримав важке поранення біля Троїцького.

До побратимів долучилися й двоє військових, які зараз перебувають на лікуванні в Ірпінському шпиталі. Олександр Морозов, головний старшина 1 механізованого батальйону 72 ОМБР, був поранений в Авдіївці на промзоні.

Андрій Лапига із тої ж 72-ї бригади, був поранений на позиції шахта Бутовка 12 березня.

До та після концерту до українських військових у формі підходили іноземці, сілкувалися, фотографувалися. Співвітчизники також не оминали й дякували бійцям.

Реклама:

Головне сьогодні