Прикордонники не пустили російську акторку Олену Яковлеву в Україну

— 25 травня 2017, 10:40

Українські прикордонники не пустили в Харків відому російську акторку Олену Яковлеву через відвідування окупованого Криму.

Українські прикордонники не пустили в Харків російську акторку Олену Яковлеву. Фото peoples.ru

"Під час паспортного контролю пасажирів, які слідували потягом з Російської Федерації, була виявлена громадянка Російської Федерації Яковлева, щодо якої була інформація про те, що вона відвідувала окупований півострів всупереч українському законодавству через тимчасово закриті пункти пропуску", – повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян УНІАН.

За його словами, акторці заборонили в'їзд на територію України терміном на 3 роки.

Він також повідомив, що ще двом особам, які їхали разом з Яковлевою, було відмовлено у перетині кордону без заборони в'їзду на будь-який термін.

[L]"Мені відомо ще про двох осіб, які їхали разом з нею. Стосовно них було прийнято рішення про непропуск через кордон України без заборони в'їзду, оскільки щодо них не було переконливої інформації про те, що вони дійсно відвідували окуповану територію", – сказав Слободян.

Раніше повідомлялося, що представник Болгарії на Євробаченні-2017 Крістіан Костов виступав у 2014 році в окупованому Криму. Проте Держприкордонслужба пояснила, що не мала достатніх підстав не впустити 17-річного співака на територію України.

За виступ в анексованому Криму у червні 2015 року СБУ на три роки заборонило в'їзд російській співачці Юлії Самойловій, яку Перший канал обрав представницею на Євробаченні-2017 від Росії.

Нагадаємо, що російський репер "Баста" (Василь Вакуленко), який у 2015 році виступав в окупованому Криму, 17 червня дасть концерт у Києві. У СБУ повідомили, що рішення про заборону в'їзду Вакуленку не приймалося.

23 квітня співачку Лоліту українські прикордонники зняли з потяга "Москва-Київ" та не пропустили на територію України.

Раніше в Україну також не впустили російську гумористку Олену Воробей, яка мала дати виставу у Києві.

Реклама:

Головне сьогодні