Українська модель на візку візьме участь у показі в Нью-Йорку

— 25 травня 2017, 15:19

Українська модель у візку Олександра Кутас візьме участь у показі компанії Run Way Of Dreams, яка співпрацює з провідними модними будинками США, на зразок Tommy Hilfiger.

Олександра Кутас. Фото okutas.com

Показ має відбутися 8 червня, розповіла Олександра на Facebook.

"Протягом найближчого місяця я обіцяю вести блог – він буде схожий на курс: "Як воно, подорожувати одній, в кріслі, за океан, із дуже обмеженим бюджетом, знаючи кількох людей у пункті призначення. Але зате з великою мрією, вірою в себе і людей", – написала дівчина.

Виданню The Daily Mail 23-річна Олександра розповіла, що завдяки другові з Нью-Йорка, Блейку Вайнду, який також пересувається у візку, вона познайомилася із дизайнером Федором Возяновим, який запропонував взяти участь у своїх показах.

"Це було моєю мрією із 16-ти років. Я хотіла працювати з дизайнером, який здатен подивитися на моду без жодних обмежень", – ділиться Олександра.

Фото okutas.com

"На подіумі у мене буде спеціальний візок, який нестимуть чоловіки-моделі. Звісно, у мене є засіб пересування для повсякденного життя, однак на подіумі я б хотіла мати спеціальний візок, який виглядатиме як витвір мистецтва", – розповідає дівчина.

Свою появу на подіумах у візку Олександра вважає "зміною гри" в індустрії моди.

"Я б хотіла, щоби неповносправні діти знали, що попри всі складнощі, можна досягти будь-яких вершин, головне мати бажання", – розповідає Кутас.

Фото okutas.com

Дівчина отримала травму хребта при народженні однак це ніколи не спиняло її. Крім кар'єри моделі, вона також консультує адміністрацію рідного Дніпра стосовно пристосування міста для людей з особливими потребами.

Вона часто стикалася із дискримінацією через свою особливість, особливо серед модельних агентів.

"Агенти в обличчя мені казали, що не хочуть співпраці, тому що я у візку. Вони говорили, що я гарна, але індустрія ще не готова до мене, – пригадує модель.

Фото okutas.com

[L]Цим фешн-шоу у Нью-Йорку, я намагаюся довести, що світ цілком готовий до моделей в інвалідних візках. Я хочу, щоб мене судили за тим, чи достатньо професійно я виконую свою роботу – не за особливостями, на зразок кольору шкіри чи чогось такого", – говорить вона.

Першу зйомку як модель Олександра мала у 18 років, професійною моделлю стала, коли їй виповнився 21 рік.

"Моя найбільша амбіція – з'явитися на обкладинці Vogue. Хоча я думаю, про це мріє кожна модель. Мені подобається моя робота, завдяки їй я відчуваю себе живою", – ділиться Олександра.

У підлітковому віці Олександру надихав британський модельєр Александр Макквін, який у 1999-му році запросив на подіум під час свого показу неповносправну модель.

"Це неймовірне відчуття свободи – знати, що ти вільний бути тим, ким хочеш", – підсумовує Олександра.

Фото okutas.com
Реклама:

Головне сьогодні