Кабмін дозволив видавати студентам довідки про статус переселенця

— 31 травня 2017, 13:53

Кабінет міністрів України дозволив видавати довідки про становлення на облік в якості внутрішньо переміщеної особи студентам вишів, які були переміщені на підконтрольну територію, і студентам з Донбасу і Криму, які виселяються з гуртожитків ВНЗ інших регіонів.

Кабінет міністрів України дозволив видавати довідки про становлення на облік в якості внутрішньо переміщеної особи студентам вишів. Фото fdu.org.ua

Таке рішення було прийнято на засіданні уряду в середу, передає "Інтерфакс-Україна".

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман зачитав рішення серед прийнятих урядом на засіданні без обговорення.

[L]Згідно з проектом рішення уряд встановив, що право на отримання довідки про становлення на облік мають студенти, учні професійно-технічних навчальних закладів, які переїхали з Криму, непідконтрольних районів Донбасу, або населених пунктів на лінії зіткнення.

Також право на отримання довідки мають студенти з Донбасу і Криму, які були зареєстровані в гуртожитках вишів із підконтрольній території.

Довідка про взяття на облік особи, переміщеної з тимчасово окупованої території України і районів проведення АТО дозволяє:

- отримувати щомісячну адресну допомогу;

- переоформити соціальні виплати;

- отримати доступ до медичного обслуговування.

Підставою для постановки на облік ВПО є проживання на тимчасово окупованій території або в районі проведення антитерористичної операції.

Детальніше про довідку можна дізнатися за лінком.

Реклама:

Головне сьогодні