Тривожні дзвіночки: експерт назвала ознаки того, що у стосунках пари не все гаразд

— 11 червня 2017, 10:00

Коли стосунки люблячої пари псуються – це не обов’язково гучні сварки та взаємні образи. Іноді дратуюче відчуття, що поруч – не "своя" людина, може бути ознакою проблеми, яку можна при бажанні вирішити. Але часом воно – тривожний дзвіночок, який сповіщає про неминучу смерть любові.

Психолог розповіла, які тривожні дзвіночки справді кажуть про негаразди в стосунках. Фото macniak/Depositphotos

Які сигнали не можна ігнорувати, а яких не варто лякатися, розповіла експерт зі стосунків та сексу, психолог Барбара Блумфілд.

Про це пише The Independent.

"Пряма ознака – коли один партнер принижує іншого і ставиться до нього з неповагою, наодинці або публічно", - каже Блумфілд.[L]

"Іншою ознакою емоційного аб'юзу може бути, коли партнер чарівний та милий на людях, але повністю змінюється, щойно зачиняються вхідні двері. Одна з перших ознак домашнього насильства – це коли людина не хоче, щоби її партнер бачився з друзями та рідними чи працював поза домом. Така поведінка має тенденцію поступово наростати, і вона є ознакою контролюючого партнера", - зазначає вона.

Між тим такі "дзвіночки", як небажання фізичного контакту, або коли людині в буквальному сенсі "немає чого сказати" своєму партнерові, насправді зовсім не обов’язково вказують на те, що в пари немає спільного майбутнього.

Як пояснює Блумфілд, деяким чоловікам та жінкам потрібна допомога в тім, щоби навчитися спілкуватися. А якісь переживання в дитячому віці здатні змінити ставлення людини до доторків.

Іноді проблема навіть люблячої пари полягає в невмінні спілкуватися. Фото inesbazdar/Depositphotos

Навіть коли ви ловите себе на тім, що уявляєте своє життя без свого партнера або з кимось іншим, це не говорить про те, що ваші стосунки приречені. Мрії про альтернативні сценарії – це дуже здорова річ, запевняє психолог.

"Усі ми уявляємо різні варіанти майбутнього, і це може бути хорошим способом нагадати собі про те, що ми цінуємо в нинішньому розкладі. Я завжди питаю клієнтів, котрі перебувають у глухому куті: "Чи можете ви досягти того, що хочете у житті, та залишитися в цих стосунках?", - каже Блумфілд.

Натомість психолог радить бути уважними, якщо у вас із партнером регулярно бувають сварки із одного й того ж приводу. Це вже ознака якоїсь глибокої проблеми.

"Зазвичай у тому, чому ми обираємо наших партнерів, є якийсь неусвідомлений елемент, і часом причина – не дуже здорова, відтак дуже важливо розуміти, чому ми можемо повторювати одні й ті самі патерни", - зазначає експерт.

Нагадаємо, визначити, чи мають шанс ваші стосунки зберегтися на все життя, допоможуть спеціальні запитання від експертів.

Реклама:

Головне сьогодні