У МОН розповіли, що вивчатимуть на "Природничих науках" у 10-11 класах

— 15 серпня 2017, 15:01

Оновлені проекти програм інтегрованого курсу "Природничі науки" з'явилися у вільному доступі після публічного обговорення.

Фото poznyakov/Depositphotos

Загалом на обговорення було виставлено 4 різні проекти програм "Природничих наук". Їх вже розміщено на онлайн-платформі EdEra.

З 2018-2019 навчального року школи зможуть впроваджувати інтегрований курс "Природничі науки" для 10-11 класів, які навчаються за суспільно-гуманітарним профілем.

Оскільки це новий тип інтегрованої навчальної програми, якого раніше не було в школах, Міністерство освіти і науки разом з EdEra ініціювало додаткове публічне обговорення, щоб ознайомити громадськість з новими підходами та врахувати конструктивні коментарі.

Курс "Природничі науки" об'єднує фізику, хімію, біологію, географію, астрономію та екологію.

Його зможуть обирати учні 10-11 класів, які не планують складати ЗНО з природничих предметів.

[L]"До кінця серпня доопрацьовані програми будуть розглядатися Національною академією наук України. Отже, так чи інакше, ми ще раз отримаємо зауваження і пропозиції та будемо на них реагувати, – зазначила керівниця робочих груп з розроблення програм інтегрованого курсу "Природничі науки" Тетяна Засєкіна.

Для нас було надзвичайно важливо, щоб з нашими проектами змогли ознайомитися не лише науковці, а, в першу чергу, вчителі-практики, які безпосередньо читатимуть цей курс у майбутньому".

Усі коментарі, отримані під час публічного обговорення, враховані авторськими колективами, що займалися розробкою проектів.

"Це вже третє публічне онлайн-обговорення, що проводить МОН на платформі EdEra, і цей механізм вже продемонстрував свою ефективність. Цей механізм дає можливість залучити до дискусії без перебільшення в сотні разів більше людей, ніж звичний механізм, що поширений у державних органах", – зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

Під час обговорення проектів програм інтегрованого курсу "Природничі науки" для 10-11 класів за 10 днів отримано 503 пропозиції для його удосконалення.

Реклама:

Головне сьогодні