Постіть кішок: Після теракту в Барселоні користувачі влаштували Twitter-шторм

— 18 серпня 2017, 11:07

Уввечері 17 серпня в центрі Барселони мікроавтобус в'їхав у натовп людей у туристичному кварталі Ла-Рамбла.

Щоб допомогти поліції, користувачі Twitter влаштували шторм фотографіями котів.

Вулиця Рамбла – La Rambla – одна з туристичних візитівок каталонської столиці.

Близько п’ятої години вечора білий мікроавтобус в’їхав у пішохідну зону з боку площі Каталонії та попрямував просто на людей. Він їхав зигзагами, щоби зачепити якомога більше перехожих, і проїхав рівно половину Рамбли, приблизно 600 метрів її довжини, перш ніж зупинився, йдеться у матеріалі "Європейської правди".

В результаті теракту загинули 13 людей, понад 100 осіб отримала поранення. Двоє нападників були затримані поліцією, третього застрелили під час перестрілки.

[L]"Ісламська держава" заявила про свою відповідальність за напад.

Серед постраждалих є громадяни Франції, Німеччини, Іспанії, Нідерландів, Аргентини, Венесуели, Бельгії, Австралії, Угорщини, Перу, Румунії, Ірландії, Греції, Куби, Македонії, Китаю, Італії та Алжиру.

В МЗС України повідомили, що українців серед загиблих і постраждалих немає.

Незабаром після появи інформації про теракт користувачі Twitter почали викладати фото кішок із хештегами #Barcelona, назвою вулиці #Ramblas, а також #AtentadoBarcelona #PlazaCatalunya.

Люди робили це для того, щоби зловмисникам було важче відстежувати переміщення поліції та дізнаватися новини з місця подій.

"Не давайте підказок", – дописували автори твітів.

Користувачі Twitter також писали, що із поваги до постраждалих не треба викладати фото з ними. "Засмічуйте хештеги ось таким", "нехай поліція робить свою справу" – додавали вони.

Реклама:

Головне сьогодні