Гройсман хоче скасувати обов'язок вчителів вести облік дітей шкільного віку

— 18 серпня 2017, 12:17

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що на наступних засіданнях уряду буде прийнято рішення про скасування обов'язку вчителів проводити облік дітей шкільного віку.

Учителям можуть скасувати обов'язок вести облік дітей шкільного віку. Фото racorn/Depositphotos

"Я пам'ятаю, як моя мама ходила і робила перепис дітей, які повинні відвідувати школу, і я пам'ятаю, наскільки це невдячне навантаження. Ми на найближчих засіданнях уряду приймемо це рішення, щоб вчителі не займалися таким" , – цитує прем'єра Інтерфакс.

Гройсман зазначив, що відповідна ініціатива вже була внесена до Кабінету міністрів міністром освіти і науки Лілією Гриневич.

Йдеться про розповсюджену шкільну практику – "облік дітей шкільного віку за територією обслуговування навчального закладу".

[L]Згідно з нею, за кожною загальноосвітньою школою закріплена певна територія, по якій навчальний заклад повинен регулярно збирати вичерпну інформацію з приводу дітей шкільного віку, які тут проживають, після чого передавати її до районного відділу освіти.

Той, узагальнивши дані з усіх підконтрольних шкіл, надає цифри до органу місцевої влади, і так далі.

Мета такого "перепису" – виявити різницю між кількістю дітей, які за віком мають ходити до школи, і тими, хто її реально відвідує, після чого спробувати залучити (у тому числі за сприяння правоохоронних органів) до навчання усіх, хто пропускає навчання.

Збір інформації про таких дітей мають робити вчителі у вільний від уроків час.

Про те, як викладачі сприймають цей обов'язок, читайте у колонці "Шукає учитель, шукає поліція... або "Мікрорайони" як лабіринти долі".

Реклама:

Головне сьогодні