У NASA розповіли, де буде видно повне сонячне затемнення 21 серпня

— 18 серпня 2017, 15:48

У понеділок, 21 серпня, можна буде побачити доволі рідкісне явище – повне сонячне затемнення. Але не всім охочим це вдасться.

У понеділок, 21 серпня, можна буде побачити доволі рідкісне явище – повне сонячне затемнення. Фото solarseven/Depositphotos

Повне сонячне затемнення буде добре видно мешканцям Північної Америки, повідомляє NASA.

[L]Місяць повністю затулить сонце, а його обрамлення буде видно від Салема (штат Орегон) до Чарльстона (Південна Кароліна).

Решта побачить сонячне затемнення лише частково.

Щоб ніхто не засмутився, у NASA створили спеціальний сайт, де вестимуть трансляцію затемнення, викладатимуть фото та розповідатимуть про все, що відбуватиметься.

Фахівці розповідають, що сонячне затемнення відбувається завдяки рідкісному збігу обставин. Місяць у 400 разів менший за Сонце і у 400 разів ближчий до Землі. У результаті вони можуть вирівнятися ідеально.

Якби земна вісь не мала б 5%-й нахил, то повне сонячне затемнення відбувалося би кожного місяця, з кожним новим Місяцем.

Повне затемнення викликає раптові природні зміни. Денне світло поступається пітьмі, температура раптово падає на три градуси, собаки припиняють гавкати, а пташки співати.

Реклама:

Головне сьогодні