Хто вони – демісексуали, і в чому особливість їхніх стосунків

— 28 серпня 2017, 17:44

Якщо ви відчуваєте, що перш ніж почати стосунки з людиною, мусите налагодити з нею емоційну близькість, можливо, ви належите до демісексуалів. Тож гортайте далі.

Якщо ви відчуваєте, що перш ніж почати стосунки з людиною, мусите налагодити з нею емоційну близькість, можливо, ви належите до демісексуалів. Фото Voyagerix/Depositphotos

Демісексуал – той, хто не переживає сексуального потягу до людини, з якою не має сильного емоційного зв'язку, йдеться на The Independent.

Не йдеться про романтику – йдеться про здатність людини співпереживати іншій, проживати її емоції та проблеми, а лише потому відчувати до неї сексуальний потяг.

Термін "демісексуальність" уперше з'явився у 2008 році. "Демі" означає позицію між традиційним сприйняттям сексуальності його повною відсутністю.

Статевий контакт на одну ніч – справа не для таких людей. Демісексуал помічає привабливість тої людини, з якою відчуває ментальну близькість.

[L]Дотепер немає досліджень, які точно могли б показати, яка статистика людей із демісексуальністю.

Однак фахівці уже беруться стверджувати, що це явище вкладається в одну парадигму із асексуальністю (відсутністю статевого потягу), представники якої становлять близько 1% людей.

Дівчина-демісексуалка розповіла на потралі Reddit, що вона завжди сприймала себе фріком, тому що боялася одразу "влипнути" у стосунки, не дізнавшись про людину буквально всього.

Вона пояснила, що відносини із людиною для неї починаються тоді, коли вона відчуває, що та дійсно приймає та цінує її думку.

"І не має значення лібідо. Йдеться не про секс, а про відчуття та особливе сприйняття сексуальності іншого", – пояснює вона.

23-річна учасниця дискусії на Reddit також розповіла, що ніколи не цілувала нікого й не відчувала потягу до чоловіків, не розуміючи, як можна цілуватися з кимось через 5 хвилин після знайомства.

Вона поділилася своїм досвідом, наголошуючи на тому, що демісексуали уникають обіймів, рукостискань та інших контактів одразу після знайомства, цінуючи особистий простір.

"В цілому, я почуваюся незалученою до сексуального життя й рідко відчуваю потяг до когось. Коли ж це відбувається, я розумію, що мені хочеться бути з людиною, яку я добре знаю, яка поділяє мої цінності", – написала учасниця обговорення.

Реклама:

Головне сьогодні