Швейцарські вчені винайшли новий тип шоколаду – рубіновий

— 5 вересня 2017, 14:00

Компанія з виробництва шоколаду стверджує, що створила новий тип шоколаду – вперше за останні 80 років.

Зараз є три типи шоколаду: молочний, чорний і білий (створений у 1930-х роках).

Швейцарський виробник-гігант ласощів Barry Callebaut каже, що їхні науковці використали какаобоби зі всього світу, щоб виокремити певні елементи і створити кондитерські вироби з "ягідно-фруктовою і соковитою гладкістю", пише Independent.

Фото: Independent

Новий шоколад назвали Рубі через його характерний червоний відтінок.

Творці шоколаду стверджують, що шоколад не містить жодних барвників чи додаткових ароматизаторів чи ягід.

РЕКЛАМА:

Вони працювали над його створенням не один рік.

Виробник сподівається, що шоколад стане хітом серед любителів солодкого.

[L]За словами експерта з шоколаду Ангуса Кенеді, рубіновий шоколад має легку, кремову текстуру: "Він смакує так легко і фруктово, що ви не усвідомлюєте, що поглинаєте один шматок шоколаду на іншим".

"Ми з нетерпінням чекаємо можливості співпрацювати з нашими партнерами, щоб впровадити цей інноваційний прорив на ринок і зробити Рубі доступним і виробникам шоколаду, і споживачам по всьому світу як четвертий тип шоколаду – поруч з білим, чорним і молочним", – каже Пітер Буні, керівник департаменту інновацій і якості в компанії Barry Callebaut.

Втім, виробникам ще доведеться довести, що це дійсно новий тип шоколаду, а не маркетинговий хід.

Реклама:

Головне сьогодні