25% дівчат 14-ти років мають симптоми депресії – дослідження

— 20 вересня 2017, 16:11

Дослідники Лондонського Університету під час розробки Millennium Cohort Study опитали понад 10 тисяч підлітків, народжених у 2000-2001 роках і виявили, що чверть 14-річних дівчат показували усі ознаки депресивного стану.

Чверть 14-річних дівчат показували усі ознаки депресивного стану. Фото Krivis/Depositphotos

В цілому, дослідження виявило, що дівчата і хлопці у підлітковому віці мають приблизно однаковий рівень проблем із нестабільним емоційним станом, йдеться на The Independent.

Опитані розповідали фахівцям, що часто не повідомляють батькам про свої проблеми, емоційний стан, нестабільний настрій та інші прояви психологічних захворювань.

[L]Вони також довели, що у хлопців частіше трапляються прояви агресії та інших види проблемної поведінки.

Крім того, за даними дослідників, діти із заможних сімей мали менше схильностей до депресії, ніж підлітки із бідних родин.

Те, що 25% дівчат 14-ти років перебувають у депресії експерти Лондонського університету називають наближенням до кризової точки.

Доктор Марк Буш розповів, що таку статистику можна пояснити тим, що саме дівчата стикаються із надмірним стресом через тиск у школі, неприйняттям власної зовнішності, булінгом у соцмережах та іншими причинами.

Реклама:

Головне сьогодні