Пасажири, не зліть стюардесу: 7 моментів, які дратують екіпаж салону літака

Чемність та приязна усмішка – це частина роботи стюардів та стюардес. І хай вони не викажуть вам свого роздратування, але всередині аж кипітимуть – коли ви утнете щось із цього списку.

Як пасажирові краще НЕ треба поводитися в літаку, дізнався сайт Pure Wow.

1

Просити води, щойно піднявшись на борт

Повірте, стюарди мають, чим зайнятися, адже їм треба підготувати салон до вильоту, і роздача води пассажирам аж ніяк не стоїть на чолі цього списку. Відтак якщо ви належите до тих людей, кому кортить пити перед злетом, не забудьте придбати собі велику пляшку води після проходження реєстрації та контролю.

2

Вимагати, щоби вам помогли розташувати багаж

Піднімати на полицю вашу торбу чи валізу (настільки важку, що, може, її варто було відправити в багажне відділення) – це не є робота стюарда чи стюардеси. Якщо ви не в змозі її підняти чи потребуєте спеціальної допомоги, попередьте про це ще на гейті або спробуйте попрацювати в парі з супутником або сусідом.

3

Іти в туалет, коли в проході саме рухається візок із їжею та напоями

Напої та закуски розвозять зазвичай через 25 хвилин після злету. Тож будь ласка, заплануйте свій похід до вбиральні заздалегідь. А якщо вам дуже треба попісяти, то оберіть той із туалетів, дорогою до якого вам не доведеться соватися повз візок.

4

Діставати тварин, які з вами подорожують, із кліток, контейнерів чи спеціальних торбинок

Дуже багато пасажирів, на жаль, це правило ігнорують, щойно опинилися в салоні. Але краще буде, якщо ви заспокоюватимете свого улюбленця, не випускаючи його.

5

Скаржитися через затримку вильоту

Ви можете гадати, що то від стюардеси залежить, чи вчасно вилетить літак, але ні. І навіть коли ви подивилися прогноз погоди на вашому телефоні, і вона чудова – у затримки вильоту може бути ще дуже багато причин, наприклад, скупчення літаків.

6

… через яку ви не встигнете на свою пересадку

Головне правило: якщо ви маєте зробити пересадку в великому та завантаженому аеропорті, завжди (завжди!) купляйте квитки так, щоби у вас була в запасі щонайменше година. І не забувайте попередній пункт – стюарди та стюардеси на це теж одним чином не впливають.

Нагадаємо, щоби не боятися блискавок під час польоту та не дивуватися, чому, їжа на борту несмачна, читайте добірку цікавих фактів про сучасні літаки.

Фото Depositphotos

Реклама:

Головне сьогодні