Папа Римський, Ілон Маск і ще 4 спікери TED про те, як не боятися майбутнього. ВІДЕО

— 23 вересня 2017, 11:00

Перейматися тим, що чекає на людину у майбутньому – природньо, однак перспектива не знати, чи далі буде щось хороше, чи погане, може викликати сильне відчуття страху та тривоги.

Фото tedxibabangalore.com

Фахівці вважають, що не варто аж так перейматися тим, що відбуватиметься, тому що ніхто на 100% не може передбачити завтрашній день, йдеться на The Huffington Post.

Вони також рекомендують намагатися візуалізувати прийдешнє, уявляти та осмислювати його – це допоможе уникнути паніки перед невідомим.

Якщо ж тривога за майбутнє все-таки виникає, краще спробувати розслабитися, зробити кілька глибоких вдихів та видихів, піти на прогулянку, послухати музику або зробити будь-яку іншу справу, здатну відволікти від почуття тривоги.

Ще один спосіб подолати цей страх – послухати і подивитися відео промов TED.

Футуристи, винахідники, біологи та духовні наставники розповіли, що чекає на нас у майбутньому, як його можна спланувати та який напрямок для себе потрібно обирати.

Енеб Джейн: Чому варто уявляти різні варіанти майбутнього?

Футурологиня Енеб Джейн допомагає візуалізовувати прийдешнє.

Проекти Джайн переконують у тому, чому важливо боротися за майбутнє, якого ми хочемо. Цьому питанню також присвячений її виступ.

Ілон Маск: Майбутнє, яке ми будуємо і прокладаємо

Винахідник Ілон Маск розповідає про один зі своїх проектів прокладання тунелів під Лос Анджелесом та про свої мотивації розвинути життя на Марсі у розмові із куратором TED Крісом Андерсоном.

Папа Римський Франциск: Чому гідне майбутнє потрібно будувати разом

"Ніхто з нас – не острів, не автономне й незалежне "я", відділене від решти. Ми можемо збудувати майбутнє лише стоячи пліч-о-пліч. Рідко про це задумуємося, але все пов'язане між собою. Ми маємо відновлювати наші зв'язки, – розповідає Папа Римський у своїй промові на TED.

Майбутнє людства – не тільки в руках політиків, визначних лідерів чи великих компаній. Так, вони справді несуть чималу відповідальність. Але майбутнє насамперед у руках тих людей, які бачать в іншій людині її "я" і сприймають себе як частину "нас". Ми всі потребуємо одне одного".

Гаррі Каспаров: Не бійтеся "розумних машин", працюйте з ними

Шахіст Гаррі Каспаров вважає, що потрібно подолати свій страх перед новими технологіями, які неодмінно з'являться у майбутньому.

Замість побоювань, люди повинні оволодіти "інтелектуальними машинами", аби перетворити свої мрії на реальність.

Еллен Йоргенсен: Що потрібно знати про CRISPR

Біологиня Еллен Йоргенсен у досліджує технології редагування геномів CRISPR.

CRISPR (Короткі паліндромні повтори, регулярно розташовані групами) – це прямі повтори та унікальні послідовності в ДНК бактерій, що розділяють їх. Ці послідовності спільно з асоційованими генами забезпечують захист клітини від чужорідних генетичних елементів.

Міфам і правдивим фактам про CRISPR присвячений її виступ на TED.

Джонатан Сакс: Як дивитися у майбутнє без страху

Рабин Джонатан Сакс у своєму виступі запитує: "Чи є щось, що може зробити кожен із нас, щоб мати можливість дивитися у майбутнє без страху?".

Духовний провідник розповідає про три конкретних способи переходу від політики "я" до політики "всіх нас разом".

Реклама:

Головне сьогодні