Студентів Драгоманова вигнали на молебень замість пар. Вони прийшли з написами "Мене змусили"

— 29 вересня 2017, 13:52

29 вересня студентів Національного педагогічного університету імені Драгоманова замість пар відправили на "урочистий молебень" до Володимирського собору.

Інформація про службу з нагоди Дня вчителя опублікували на Facebook-сторінці університету.

"Запрошуємо Вас на урочистий молебень з нагоди професійного свята усіх освітян – Дня працівників освіти, який очолить Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Подія відбудеться 29 вересня о 9.00 (загальний збір о 8.45 біля собору) у Володимирському кафедральному соборі Києва", – йшлося у повідомленні.

У соцмережах почали ширитися світлини переписки студентів, з яких зрозуміло, що їх змушували йти на цю подію. До того ж, дівчат просили брати хустки й одягати спідниці.

Ігнорування заходу, згідно із перепискою, могло сприйматися як прогул пари.

Згідно з даними колишнього Голови студентської ради НПУ імені Драгоманова, Сергія Зайченка, така ситуація повторюється кожного року.

Студенти прийшли на молебень із написами на спині "Мене змусили сюди прийти замість пар".

Фото kseniia.chubuk

"Це вже традиція – кожного року збирати студентів на молебень. Зрозуміло, що добровільно на такий анонс зверне увагу невелика кількість людей, але адміністрації потрібна картинка. Тим паче, що Філарет член Наглядової ради університету, а вибори ректора не за горами (1 листопада). Тому на молебень не запрошують, а зганяють. Відміняють пари, залякують пропусками, називаютm посвятою в перший курс", – коментує ситуацію Ірина Сокур, голова Студентської ради НПУ.

Фото kseniia.chubuk
Фото kseniia.chubuk
Фото kseniia.chubuk

Реклама:

Головне сьогодні