Британці створили пішохідний перехід, який "малюється" в реальному часі. ВІДЕО

— 11 жовтня 2017, 17:45

Британські архітектори, дизайнери та технологи розробили проект "The Starling Crossing", спрямований на створення "розумних" пішохідних переходів.

Фото umbrellium.co.uk

Нові "зебри" допомагають людям переходити дорогу, "малюючи" перехід в реальному часі, а також стоп-лінії і покажчики для водіїв, які підказують, коли потрібно знизити швидкість і зупинитися, йдеться на The Naked Science.

Прототип системи вже був тимчасово встановлений у південній частині Лондона.

Вся зона переходу контролюється камерами, зображення з яких потрапляють в нейронну мережу, здатну розпізнавати пішоходів, велосипедистів та транспортні засоби.

Мережа також може визначати місце розташування і швидкість кожного учасника дорожнього руху, що дозволяє передбачити їхні наступні кроки.

[L]Поверхня дороги в зоні пішохідного переходу розроблена так, аби бути здатною витримувати вагу будь-яких транспортних засобів. Вона також не стає слизькою у дощ.

У дорогу вбудовані діоди, світло яких видно з усіх боків у будь-яку пору дня. Вони малюють розмітку на дорозі.

Система може бути запрограмована так, що працюватиме тільки тоді, коли помітить пішохода, або ж може збільшувати ширину, аби впоратися з великим пішохідним трафіком.

Зебра з'являється завдяки системі в останню чергу, змушучи пішоходів почекати, поки всі автомобілі зупиняться.

Фото umbrellium.co.uk

Для неуважних пішоходів, які дивляться в екран смартфона, придумана окрема функція.

Зображення umbrellium.co.uk

Система малює попереджувальні знаки навколо них. Це допоможе повернути уважність пішоходам і забезпечить їм безпечне перетин дороги.

Реклама:

Головне сьогодні