Італійка домоглася виплати лікарняного по догляду за псом. Що це може означати?

Наукова співробітниця Університету Ла Сап'єнца в Римі через суд домоглася від свого університету оплати дводенного лікарняного по догляду за хворим собакою.

Про це повідомило видання The Guardian.

[L]Допомогу із судовим позовом та підтримку під час процесу Анна (прізвище італійки не називають) отримала від зоозахисної групи Італії Ліга проти вівісекції (LAV).

Позивачка вимагала, аби їй фінансово компенсували 2 робочих дні, які вона пропустила, тому що її 12-річний сетер Куччола пережив операцію і йому потрібен був особливий догляд.

Аби підтвердити свої слова, жінка надала керівництву в університеті довідки з ветеринарної клініки.

12-річний сетер Куччола. Фото lastampa.it

Суд прийняв рішення на користь позивачки. Це має кілька важливих наслідків для власників тварин та зоозахисників у всьому світі.

Суддя ухвалив таке рішення на підставі наявності у жінки "серйозних чи сімейних особистих причин", до яких належить не лише догляд за хворою дитиною або дорослим родичем, а й за домашньою твариною.

Адвокати Ліги проти вівісекції наполягли, що італійські закони передбачають покарання за умови "смертельної небезпеки" для домашніх тварин.

За такий вчинок в Італії передбачене покарання до одного року позбавлення волі або штрафу до 10 тисяч євро.

В італійській Лізі проти вівісекції назвали рішення суду "значним кроком на шляху до того, щоб тварин визнали повноцінними членами сім'ї".

Анна підтвердила це, зауваживши, що пес Куччола і другий собака, бігль Дюк, – це вся її сім'я.

Реклама:

Головне сьогодні