Причарувати i принизити: тренд жорстоких розіграшів, про який треба пам’ятати при знайомствах

— 15 жовтня 2017, 10:00

Красивий та популярний хлопець починає впадати за непоказною дівчиною, а як вона розкриває йому своє серце, то взнає, що він просто дурив її, бо заклався з друзями.

Нагадує сюжет радянського фільму "Дівчата", але насправді це – жорстокий тренд, котрий, на жаль, є актуальним нині. Й без хеппі-ендів.

Фото doble.dphoto/Depositphotos

Днями мережу збурила історія 24-річної британки Софі Стівенсон, котра познайомилася з 21-річним голландцем Джессі Мейтменом під час відпочинку в Барселоні. У пари був секс, а потім, роз’їхавшись по домівках, вони упродовж місяця продовжували спілкуватися. Це справжній роман, була переконана Софі. "Бойфренд" запросив її приїхати на вікенд до нього в Амстердам.

Про це пише The Telegraph.

"Ми балакали, доки я не сіла в літак. Та коли я прилетіла, він не зустрів мене. Я дзвонила йому купу разів, але він не відповідав. Я прочекала в аеропорті дві години, не отримавши від нього жодної звістки, я почала панікувати, що мене покинули", - розказала дівчина The Daily Mail.

ВІДЕО ДНЯ

Минуло шість годин, перш ніж Софі отримала повідомлення від Джессі. Він написав, що просто її надурив.

Варто зазначити, що сам Мейтмен, після того, як "прославився" в Інтернеті, заявив, що ніколи не мав роману зі Стівенсон, що їхнє листування – вигадка та "сміття, яке руйнує його життя".

Американський сінематограф теж неодноразово звертався до сюжету, де хлопець навмисне закохує в себе дівчину, яка насправді йому не подобається. Зокрема це популярні фільми 1990-х "10 речей, які я в тобі ненавиджу" та "Це все вона". Романтичні комедії помогли нормалізувати думку, що парі на жінку – це весело.

Кадр із фільму "10 речей, які я в тобі ненавиджу". Фото з сайту IMBd

Онлайн-словник англомовного сленгу Urban Dictionary визначає "pigging" як залицяння до повної дівчини ("pig" – свиня) виключно з метою надурити її. Ще жорстокіший варіант "розваги" – коли друзяки в барі вкладають певну суму грошей у спільний котел, і всі вони дістаються тому з них, хто познайомиться з найгладкішою жінкою з присутніх та схилить її до сексу.

"Якось я взнала, що дехто намагався переспати зі мною заради жарту. Тоді я не знала, але це була спроба "піггінгу". Коли дізналася, то відчула огиду, відчула, що щодо мене скоїли насильство. На щастя, я не робила з ним нічого більшого за поцілунок, але той факт, що він навіть не вважав мене привабливою – лише хотів набрати балів у грі - змусив мене відчути себе абсолютно огидною", - зізналася 26-річна співрозмовниця видання, котра не назвала свого імені.

Із її слів, той випадок дуже сильно вдарив по її самооцінці, й минули місяці, перш ніж вона знову змогла відчути себе привабливою.

"Я була жертвою цього тренду парубоцької культури. В школі хлопець на спір запросив мене на побачення. У той час я набрала багато ваги, і в мене було акне. Це була одна з найпринизливіших речей, що колись зі мною траплялися", - зазначила 30-річна жінка, котра теж не побажала, щоби в публікації було її ім'я.

"Мені огидно, що таке трапляється знову – і що нове покоління може ставати жертвами цієї ницої мізогінії", - додала вона.

Нагадаємо, психологи мають кілька порад для татусів - як вони можуть допомогти донькам вирости вневненими в собі.

Реклама:

Головне сьогодні