ЦРУ звільнило собаку Лулу, бо вона не шукала вибухівку і "хотіла на ручки"

— 19 жовтня 2017, 15:02

Службова собака ЦРУ на прізвисько Лулу мала дуже важливе завдання – знаходити по запаху вибухові пристрої, однак нещодавно втратила запал до своєї роботи й "хотіла на ручки".

Звільнена Лулу. Фото nydailynews.com

Лулу звільнили з програми тренувань, йдеться на сайті ЦРУ.

"Для нас дуже важливо, щоб собаки отримували задоволення від роботи, яку вони виконують. Іноді трапляється так, що цуценята добре складають тести й успішно навчаються, однак ми помічаємо, що пошук вибухових речовин – не справа їхнього життя, – йдеться у повідомленні.

Через кілька тижнів після початку тренувань Лулу почала показувати, що їй не цікаво шукати вибухівку. Собаки схожі на нас у студентські роки, у них є вдалі й погані дні. Під час занять собаки можуть бути лінивими, вгадувати, а не визначати запахи, просто показувати незацікавленість".

Фото inquirer.net

У ЦРУ розповідають, що причин, чому у службової собаки може бути поганий день, насправді є багато. Тренерам доводиться ставати собачими психологами, аби визначити, що відбувається не так.

Іноді цуценя просто може знудитися, тоді йому дають більше часу для ігор або ускладнюють завдання. Трапляється так, що собаці потрібно взяти паузу або він погано почувається, бо з'їв щось не те.

У таких випадках втручаються тренери й за кілька днів пес повертається до роботи зі звичним запалом.

Фото cia.gov

Однак у випадку з Лулу стало зрозуміло, що втрата інтересу до справи – постійна.

"Вона просто не для цієї роботи, це не тимчасово. Лулу більше не було цікаво шукати вибухові пристрої. Навіть коли її мотивували їжею чи іграми, вона не насолоджувалася процесом. Наші експерти зробили цей вибір на користь Лулу та звільнили її", – пояснюють у ЦРУ.

[L]Коли службового собаку ЦРУ виключають із програми або відпускають на пенсію, його беруть додому партнери-тренери. Собаці також можуть знайти прийомну родину.

Найчастіше трапляється перший випадок, оскільки у період тренувань та роботи працівники ЦРУ та їхні чотирилапі стають майже родиною.

Лулу також забрав її партнер. Тепер собака грає із дітьми та "ганяє" білок на подвір'ї будинка.

"Ми сумуватимемо за Лулу, однак це було правильним рішенням. Бажаємо їй чудового нового життя", – йдеться у повідомленні ЦРУ.

Раніше у Британії німецьку вівчарку Гавела звільнили через профнепридатність.

Він був надто комунікабельним, чемно намагався налагодити контакт із злочинцями-незнайомцями та загравав із ними, а не лякав.

Щоб Гавел не опустив лапи і не втратив віри у себе, його взяли працювати до губернатора Квінсленда, де собака отримав офіційний титул "віце-королівського пса".

Реклама:

Головне сьогодні